RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
Het nederlandse blog voor alles op het gebied van health en gerelateerde zaken!
Of je ook geinteresseert bent in food, fitness of meer, voor alles met betrekking tot health ben je bij RBNG aan het juiste adres. RBNG is het nieuwe Nederlandse blog met onafhankelijke betrouwbare informatie over Health en meer. We worden tegenwoordig genoeg misleid. Tijd om gezond verstand te gebruiken en te streven naar een gezonde levensstijl!
Laatste blogs
09jul
Bij rugklachten gaat men meestal onmiddellijk over tot het onderzoeken van de rug. Zijn er geen problemen met de tussenwervelschijven of de spieren? Of zit je te veel in dezelfde houding te werken? Het kan allemaal een oorzaak zijn van pijn in de rug. Maar het gebeurt vaak dat rugklachten, en dan vooral klachten in de onderrug, rechtstreeks voortvloeien uit een verkeerde loophouding. De oorzaak hiervan kan een aandoening aan de voeten zijn. Denk bijvoorbeeld aan een doorgezakte voet. Of je kunt ook gewoon op een verkeerde manier je voeten neerzetten bij het lopen. Veel van de klachten aan de voeten kunnen met goed aangepaste inlegzolen gecorrigeerd worden.
28jun
Vele uren zitten is vaak de oorzaak van klachten aan rug, benen, schouders en nek. Studenten, kantoormedewerkers en bedrijfsleiders weten wat het is om op een ongemakkelijke stoel te moeten zitten. Iemand die dit al heel vroeg besefte was Herman Miller. In 1905 richtte hij zijn bedrijf op en startte onmiddellijk met wat ze toen al 'moderne' meubelen noemden, maar toch met oog voor comfort. Zovele jaren later zijn zij toonaangevend in de wereld van kantoormeubelen. Een Herman Miller Stoel doet precies wat een degelijke kantoorstoel moet doen. Design en ergonomie zijn in één meubelstuk samengebracht.
28jun
Als je aan 100 mensen zou vragen hoe lang ze willen thuis blijven, bijvoorbeeld bij tijdelijke of terminale ziekte, dan raad je het antwoord al. Bijna iedereen zegt volmondig 'zo lang mogelijk'. Maar de concrete uitvoering hiervan als je inderdaad in die positie bent, is niet altijd zou eenvoudig. Het is logisch dat je eerst aan mantelzorg denkt. Mensen uit je directe omgeving springen bij waar ze kunnen en helpen jou zo veel als mogelijk. Maar hoe goed deze mensen het ook bedoelen, er komt misschien toch een moment dat het allemaal wat te veel wordt. Wat moet je dan?
24jun
Met een mooie eyecatcher geef je jouw woonkamer net iets meer spanning en diversiteit. Een eyecatcher kan een rustig en natuurlijk interieur een hele leuke twist geven, zonder dat de rust uit het interieur wordt verstoord. Ben jij opzoek naar een mooie eyecatcher voor in de woonkamer? Deze 3 tips zullen jou hierbij een handje helpen.
24jun
Het is voor iedereen waarschijnlijk wel herkenbaar: die nachten waarin je maar lastig in slaap komt. Erg vervelend natuurlijk, maar het wordt vooral een probleem wanneer dit vaker voorkomt. Deze slapeloosheid kan verschillende oorzaken hebben, zoals weersomstandigheden, geluidsoverlast en lichamelijke of mentale ongemakken. In dit artikel lees je tips hoe je slaapproblemen aan kunt gaan.
22jun
Er zijn tegenwoordig veel Nederlanders die kiezen voor één van de vele vakantiehuizen in Nederland. Dat is best begrijpelijk, want ons eigen landje heeft zoveel te bieden! De vakantie in eigen land is aan stevige opmars bezig, dat zie je ook terug in het aanbod vakantiehuizen in Nederland. Maar waar moet dat vakantiehuis staan? Er is heel wat te kiezen, maar we hebben een paar regio’s voor je uitgelicht. Kies voor een vakantiehuis in de regio die bij jou en jouw voorkeuren past.

Notitie: Register Beroepsbeoefenaren Natuurlijke Gezondheidszorg

Dit is niet de website van het Register Beroepsbeoefenaren Natuurlijke Gezondheidszorg (RBNG). De stichting RBNG was een overkoepelende organisatie die therapeuten op HBO-niveau in de natuurlijke gezondheidszorg certificeerde en registreerde. Alleen therapeuten op HBO-niveau werden geregistreerd in het openbare register van RBNG. Het register is sinds 1-1-2014 van naam gewijzigd. De naam van het register voor beroepsbeoefenaren in de natuurlijke gezondheidszorg is sindsdien gewijzingd naar Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). RBCZ is vindbaar op hun eigen website, deze kun je eenvoudig via Google vinden door te zoeken oop RBCZ.