RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
Het nederlandse blog voor alles op het gebied van health en gerelateerde zaken!
Of je ook geinteresseert bent in food, fitness of meer, voor alles met betrekking tot health ben je bij RBNG aan het juiste adres. RBNG is het nieuwe Nederlandse blog met onafhankelijke betrouwbare informatie over Health en meer. We worden tegenwoordig genoeg misleid. Tijd om gezond verstand te gebruiken en te streven naar een gezonde levensstijl!
Laatste blogs
09jan
Mensen zijn nog steeds aan het debatteren over e-sigaretten en of ze wel of niet gezonder zijn dan de normale sigaretten. Het is eigenlijk al bewezen dat e-sigaretten gezonder zijn en dus een goede keus voor wanneer je over wilt stappen naar een gezonder alternatief. Maar wat maakt de e-sigaretten eigenlijk gezonder?
22dec
Mensen die fysiek beperkt zijn en moeite hebt om in een stoel te gaan zitten of weer op te staan, brengen vaak lange tijd door in hun stoel. Zitten ze eenmaal, dan beperkt het opstaan ze in hun mobiliteit. Vooral ouderen geven de voorkeur aan een ‘eigen’ stoel die in vele gevallen niet meer voldoet aan optimale steun die hun lichaam juist zo nodig heeft. Een sta-op stoel is een ideale uitkomst voor mensen die deze problemen herkennen. Met zo’n aangepaste stoel vormt opstaan en gaan zitten geen probleem. Daarnaast wordt een sta-op stoel geheel aangepast aan het lichaam waardoor het zitcomfort optimaal is.
19dec
Niemand ontkomt eraan: we worden allemaal ouder en hopen, als de tijd daar is, gezond van onze oude dag te genieten. Hoewel de één vrijwel nooit in aanraking is gekomen met het ziekenhuis of een zorginstelling, heeft de ander een verleden met letselschade, ziekten en veel bezoekjes aan de dokter. Helaas kan dit niet altijd verholpen worden en begint niet iedereen even fit aan zijn oude dag. Met kwalitatieve geriatrische revalidatie, een optimale leefomgeving en aandacht van naasten worden de dagelijkse kwaaltjes draaglijk. Ondanks deze kwaaltjes, is het toch mogelijk om maximaal van het leven te blijven genieten. Deze levenslessen helpen je er een handje bij!
18dec
Genoeg redenen waarom zwemmen gezond is! We hebben bijna allemaal als kind wel leren zwemmen. Niet vreemd, in een waterrijk land als Nederland; het is immers van levensbelang om levend weer op het droge te kunnen komen. Op latere leeftijd stoppen veel volwassenen echter weer bijna helemaal met zwemmen. En dat is zonde, want er zijn maar weinig sporten zo ontzettend gezond voor je. Benieuwd waarom het echt een goed idee zou zijn om wat vaker het zwembad in te duiken? We zetten vandaag twee belangrijke argumenten waarom zwemmen gezond is voor je op een rijtje. Goede kans dat jij zo ook popelt om weer eens aan de slag te gaan!
13dec
Na verloop van tijd is klussen aan je huis onvermijdelijk. Bij het klussen komen er soms schadelijke stoffen vrij, die niet goed zijn voor jou en je gezondheid. Er zijn een aantal dingen die je kan doen om ervoor te zorgen dat het klussen een stuk gezonder wordt. Lees in dit artikel 5 handige tips om gezond te klussen.
07dec
Goede voornemens voor het nieuwe jaar, wie maakt ze niet. Bijna iedereen heeft zo aan het eind van het jaar wel iets in het hoofd om anders te doen. In dit artikel lees je drie goede voornemens en geven we tips over hoe je deze ook echt in praktijk brengt. Bij veel mensen ontbreekt het namelijk niet aan de ideeën voor goede voornemens, maar wel aan de uitvoering.

Notitie: Register Beroepsbeoefenaren Natuurlijke Gezondheidszorg

Dit is niet de website van het Register Beroepsbeoefenaren Natuurlijke Gezondheidszorg (RBNG). De stichting RBNG was een overkoepelende organisatie die therapeuten op HBO-niveau in de natuurlijke gezondheidszorg certificeerde en registreerde. Alleen therapeuten op HBO-niveau werden geregistreerd in het openbare register van RBNG. Het register is sinds 1-1-2014 van naam gewijzigd. De naam van het register voor beroepsbeoefenaren in de natuurlijke gezondheidszorg is sindsdien gewijzingd naar Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). RBCZ is vindbaar op hun eigen website, deze kun je eenvoudig via Google vinden door te zoeken oop RBCZ.