RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
Het nederlandse blog voor alles op het gebied van health en gerelateerde zaken!
Of je ook geinteresseert bent in food, fitness of meer, voor alles met betrekking tot health ben je bij RBNG aan het juiste adres. RBNG is het nieuwe Nederlandse blog met onafhankelijke betrouwbare informatie over Health en meer. We worden tegenwoordig genoeg misleid. Tijd om gezond verstand te gebruiken en te streven naar een gezonde levensstijl!
Laatste blogs
21okt
Als je veel moeite hebt gedaan om prachtige krullen te creëren, dan is het natuurlijk fijn dat deze krullen ook lang blijven zitten. Met deze vier tips zorg je ervoor dat je krullen langer blijven zitten. Zo heb je tijdens een feestje ook nog aan het einde van de dag een bos prachtige krullen.
11okt
Het is maar goed dat de meeste smartphones voorzien zijn van een enorme interne opslag, want tegenwoordig kun je voor elk wiswasje een applicatie downloaden op je telefoon. En ja, tot aan het onnodige aan toe. Denk bijvoorbeeld aan iFart (je kunt al raden wat dit is) en iBeer, waar je beeldscherm een tijd in een zeer realistisch (uhum) biertje verandert. Gelukkig is de PlayStore ook voorzien van veel nuttige applicaties die je daadwerkelijk kunt integreren in je dagelijkse leven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een applicatie die je helpt om je oordopjes weer terug te vinden? Ideaal! Daarnaast zijn er ook nog tal van voedingsapplicaties, die zeker weten handig zijn: een actieve steun om je gestelde doelen te behalen. Wij hebben de vijf interessantste voedingsapps voor je op een rijtje gezet!
10okt
Roken, we weten allemaal dat het slecht voor de gezondheid is. Een grotere kans op longkanker, een grauwe huid, een slechte conditie, gele tanden… Genoeg redenen om te stoppen met roken. Maar oei, wat brengt dat allemaal met zich mee? Naast de stemmingswisselingen en afkickverschijnselen, ga je wellicht ook wel wat kilootjes aankomen. Niet alleen ga je in plaats van roken eten, maar ook je stofwisseling wordt trager. Heb je er lang over gedaan om dat streefgewicht te bereiken? En zou dat nu allemaal verloren moeite zijn, omdat je stopt met roken? Lees snel verder en ontdek hier essentiële tips om die stofwisseling op gang te houden.
05okt
De vergelijking site zocht uit wat het voor verschillende leeftijdsgroepen kost om dezelfde auto te verzekeren. Voor de proef gebruikten ze een Toyota Yaris uit het jaar 2007. Daarbij werd rekening gehouden met 8 jaren schadevrij rijden.
02okt
Wist jij dat jouw werkplek schade toe kan brengen aan jouw gezondheid? Misschien heb je weleens het idee dat het werk jouw energie vreet, maar jouw werkplek kan meer schade berokkenen dan je denkt. Heb je er ooit eens over nagedacht hoeveel tijd jij doorbrengt achter een scherm of welke invloed de temperatuur heeft op jouw concentratie? Ziektedagen en lange periodes van afwezigheid hebben grote invloed op de prestaties en productiviteit van een werkplek, daarom is het voor alle werkgevers belangrijk om na te denken over de geschiktheid van de werkomgeving. Hoeveel van de volgende punten herken je en wat kun je eraan doen om dit te voorkomen?
02okt
Gezond leven. We willen het allemaal, maar met een veeleisende baan, een druk sociaal leven en het huishouden schiet het er nog wel eens bij in. Maar met deze 7 eenvoudige tips kan je op een simpele manier je leven een tikje gezonder maken.

Notitie: Register Beroepsbeoefenaren Natuurlijke Gezondheidszorg

Dit is niet de website van het Register Beroepsbeoefenaren Natuurlijke Gezondheidszorg (RBNG). De stichting RBNG was een overkoepelende organisatie die therapeuten op HBO-niveau in de natuurlijke gezondheidszorg certificeerde en registreerde. Alleen therapeuten op HBO-niveau werden geregistreerd in het openbare register van RBNG. Het register is sinds 1-1-2014 van naam gewijzigd. De naam van het register voor beroepsbeoefenaren in de natuurlijke gezondheidszorg is sindsdien gewijzingd naar Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). RBCZ is vindbaar op hun eigen website, deze kun je eenvoudig via Google vinden door te zoeken oop RBCZ.