RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
04 jul
Zorgverzekering vergelijken 2018

Zorgverzekering vergelijken 2018

Het kiezen van een zorgverzekering is erg persoonlijk. Je hebt als individu je eigen wensen en daarvoor moeten verschillende behandelingen vergoed worden. Er is heel veel keuze uit verschillende zorgverzekeringen. Zo heb je al de keuze of je zelf mag kiezen naar welk ziekenhuis je wilt, of dat je naar een bepaald ziekenhuis moet. Daarbij is het bijvoorbeeld belangrijk om te kijken naar welke ziekenhuizen bij jou in de buurt zitten en of die onder de dekking vallen. Elke zorgverzekering heeft ook een andere dekking. Zo kan het zomaar het geval zijn dat een behandeling wel bij de ene zorgverzekeraar vergoed wordt, maar niet bij de ander.

 

Aanvullende verzekering

Als je niet veel problemen met je gezondheid hebt en die ook niet verwacht, is het niet nodig om een aanvullende verzekering te nemen. Dan betaal je namelijk veel meer, terwijl je die extra dekking dan helemaal niet gebruikt. Als je wel een aanvullende verzekering nodig hebt, is het ook goed om te kijken naar de dekking. Stel dat je slecht zicht hebt, dan kun je kijken of het voordelig is om een aanvullende verzekering voor je bril of lenzen te nemen. Ook kun je een aanvullende verzekering nemen voor bijvoorbeeld kraamzorg. Stel dat je van plan bent om het komende jaar zwanger te raken, of weet dat je kindje in het volgende jaar geboren wordt, dan is een aanvullende verzekering voor kraamzorg zeer aan te raden.

 

Verschillende dekkingen

Elke zorgverzekeraar biedt een andere dekking. Dat geldt ook voor de aanvullende verzekeringen. Daarnaast kun je bij niet alle zorgverzekeraars je voor bepaalde dingen laten verzekeren. Dat heeft dus invloed op de keuze die je maakt als je gaat zorgverzekeringen vergelijken voor 2018. De goedkoopste zorgverzekeraar is absoluut niet altijd de beste keuze. Het zou natuurlijk zonde zijn als je je ergens niet voor laat verzekeren en vervolgens in het jaar blijkt dat je die dekking toch wel nodig hebt. Lees je dus goed in en maak geen overhaaste beslissingen.

 

Speciaal voor vrouwen

Omdat de verschillende zorgverzekeringen andere dekkingen hebben, betekent dit automatisch dat je als vrouw sommige verzekeringen beter niet of juist wel kunt nemen. Let dus goed op de behoeftes die je hebt als vrouw en kijk of die verzekerd zijn. Hierbij kun je denken aan routineonderzoeken zoals een mammografie, maar ook anticonceptie kan een factor zijn waar je rekening mee moet houden. Een vrouwvriendelijke zorgverzekeraar is gelukkig steeds normaler, dus je hebt de keuze uit veel verschillende zorgverzekeringen.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.