RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
05 jul
Power health smoothie: Kiwi met peer

Met onderstaand recept maak je een supergezonde kracht smoothie om een vitamine boost te krijgen. Heerlijk voor in de zomer! Eenvoudig en binnen enkele minuten gemaakt.

Ingredienten kiwi peer smoothie

  • 3 gouden kiwi's
  • Een halve citroen
  • 1 limoen
  • 2 grote peren

Bereiding

Schil als eerste de kiwi's en peren en snijd daarna de limoen en citroen door midden. Knijp de hele limoen uit in je blender en daarna een halve citroen. (blender kopen?) Blend daarna de ingredienten tot een gladde smoothie. Schenk vervolgens de smoothie in een glas en genietten maar.

Goed voor 2 glazen. 

Waarom zo gezond?

Deze smoothie is zo gezond door de combinatie van de ingredienten. Door de vele vitamine C draagt deze smoothie bij aan een goede weerstand en maakt je lichaam vitaler. 

Magische krachten van de citroen
Citroenen bevatten vitamine C, citroenzuur, flavonoïden, B-vitamines, kalk, koper, ijzer, magnesium, fosfor, kalium en vezels. De vrucht wordt niet voor niets wel een superfood genoemd. Vers citroensap veegt de boel schoon van binnen. Darmen, nieren, lever en gal varen er wel bij. Deze stoffen ontgiften de lever, neutraliseren urinezuur, lossen klompjes kalk op en ook gal- en nierstenen. Ze verlagen de bloeddruk, versterken de bloedvaten en gaan bloedingen tegen. Citroensap stimuleert de darmen en een regelmatige stoelgang. Het is zeer desinfecterend. Het doodt wormen in de ingewanden en verwekkers van griep en verkoudheid.

Uit onderzoek blijkt dat citroensap ook de bacteriën vernietigt van malaria, cholera, difterie, tyfus en andere dodelijke ziektes. De vitamine C in citroenen neutraliseert vrije radicalen, dit zijn schadelijke deeltjes die veroudering en ziekte veroorzaken. Citroen bevat ook rutine dat heilzaam werkt bij oogkwalen, zoals aandoeningen van het netvlies door suikerziekte. Bovendien werkt citroen (net als andere citrusvruchten) ontstekingsremmend.

De power van een kiwi
SunGold kiwi's bevatten 3 keer zoveel vitamine C als sinaasappels. Een kiwi is rijk aan vezels die op een natuurlijke wijze uw spijsverteringscomfort helpen te verbeteren. Maar het feit dat kiwi’s een natuurlijk laxeermiddel zijn, valt ook te verklaren door het feit dat ze een eiwit afbrekend enzym actinidine bevatten. Dit enzym helpt ons om eiwitten te verteren (bijvoorbeeld in vlees- en zuivelproducten) en bevordert dus de spijsvertering. Kiwifruit is het enige fruit met het enzym actinidine, en juist dat maakt de kiwi zo uniek.

Kiwifruit als onderdeel van een evenwichtige voeding, gecombineerd met voldoende vocht en beweging is de sleutel voor een comfortabele stoelgang1. Een gezond spijsverteringsstelsel zorgt voor een sneller metabolisme, een vlotte afvoer van afvalstoffen uit het lichaam en het vermindert bovendien het opgeblazen gevoel. 

De geneeskracht van een limoen
Een limoen is een rijke bron van vitaminen. Het is niet alleen vitamine C wat goed helpt tegen ziekten en de gezondheid bevordert, ook limonine, een fytonutriënt, genaamd limonine, in de limoen draagt daar flink toe bij. deze sterke fytostof werkt om verschillende kankersoorten te bestrijden. Longkanker, huidkanker, mondkanker, borstkanker, maagkanker en darmkanker worden bestreden door de limonine. Er is aangetoond dat 24 uur na inname van limonine deze stof nog steeds in het bloed zit. Limoensap is een supergezonde drank die helpt bij leverkwalen, reuma, keelpijn. Het versterkt het immuunsysteem.

En ook een peer heeft veel gezondheidsvoordelen
De vezels in peren kunnen het slechte cholesterolgehalte verlagen. 10 gram vezels per dag al kunnen zorgen voor een sterke daling van slecht cholesterol. Daarnaast zorgen vezels er ook voor dat de bloeddruk lager wordt. Vezels hebben een positief effect op de ontstekingsreacties. Deze reacties zijn vaak de veroorzakers van hart- en vaatziektes. Dankzij peren neemt het risico hierop sterk af. Daarnaast wordt het resico op kanker iets kleiner. Peren beschermen je tegen borstkanker, slokdarmkanker, maagkanker en endeldarmkanker. Daarnaast zorgen peren voor minder kans op diabetes, helpt bij benauwdheid, versterkt het immuunsysteem en zorgt voor een gezonde zwangerschap. En belangrijk voor alle dames: Ook zorgen peren ervoor dat je minder snel rimpels krijgt. Peren bevatten namelijk veel antioxidanten zoals vitamine C, vitamine K en koper. Deze beschermen je tegen vrije radicalen, waardoor de huidcellen minder snel zullen beschadigen. Hierdoor blijft de huid er langer jong uitzien. Kijk ook op winkelen.nl

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.