RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
29 aug
7 handige dieet apps

Een dieet volgen is lang niet altijd even makkelijk. Het valt niet mee om je aan de regels te houden. Bovendien ben je al snel vergeten wat je hebt gegeten als je dat bij moet houden. Het is dus heel praktisch om een app te hebben waarmee je je dieet kunt bijhouden. Sommige dieet apps laten je bijhouden wat je eet, andere zijn praktisch omdat je calorieën kunt berekenen en weer andere geven recepten en tips. De meeste apps werken het best op een tablet, omdat het scherm groter is. Soms is een goede tablet kopen de eerste stap op weg naar een gezond gewicht. Deze 7 handige dieet apps maken het volgen van een dieet in elk geval een stuk makkelijker!

1.          Calorieteller

Clipboard01MyFitnessPal heeft een app ontwikkeld waarbij je je gewicht beter in de gaten kunt houden. Zoals de naam al zegt, gaat het vooral om het calorieën tellen. In de database staan meer dan 5 miljoen soorten eten, zodat je altijd kunt vinden wat je op hebt of wilt gaan eten.

Android

Apple

 

2. Mijn Eetmeter

Mijn Eetmeter is een app van het Voedingscentrum. Je voert in wat je die dag hebt gegeten en de app deelt het automatisch in in de schijf van vijf. Zo zie je of je gebalanceerd genoeg eet en weet je of je eventuele Clipboard02tekorten kunt krijgen tijdens je dieet.

 

Android

Apple

 

 


3. Superfoods

Clipboard03De Superfoods app bevat een lange lijst met superfoods. Zo kun je snel zien welke superfoods er zijn en waarom ze gezond voor je zijn. Sommige mensen hebben veel baat bij het gebruiken van superfoods als ze af willen vallen.

 

Android

Apple - niet verkrijgbaar

 

 

4. My Diet Coach

Clipboard04Een Engelstalige app met een coach die je helpt om je streefgewicht te behalen. De leuke coach geeft uitleg, helpt je om doelen te halen en herinnert je aan bepaalde zaken. Ideaal tijdens het volgen van een dieet!

 

Android

Apple

5. Dietpoint

Clipboard05Weet je nog niet welk dieet goed bij jou past? Dan is Dietpoint een goede app voor je. De app bevat namelijk ruim 130 plannen voor diëten, dus er zit er vast een bij die jij kunt volgen.

 

Android

Apple

 

6. Fatsecret

Clipboard06Fatsecret is er alleen in Engelstalige variant. Hij is wel bijzonder praktisch: de app berekent het aantal calorieën dat je binnenkrijgt per dag, maar heeft ook allerlei leuke recepten en handige tips.

 

Android

Apple

 

 

7. Lose It!

Clipboard07Deze app is ontwikkeld om te kunnen samenwerken met fitness-bandjes, slimme weegschalen en fitness-apps. Je ziet dus niet alleen wat je eet, maar ook hoeveel je sport en hoeveel calorieën en vet je verbrand.

 

Android

Apple

 

Deze 7 apps zijn zeer geschikt om mee af te vallen. Naast dieet-apps is het verstandig om ook een of meer goede fitness-apps op je smartphone of tablet te installeren. Naast een dieet is het namelijk ook altijd verstandig om meer te gaan bewegen als je wilt afvallen. Door de combinatie van gezond eten en voldoende beweging val je het snelste af en bereik je het mooiste resultaat.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.