RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
30 aug
Vijf handige fitness apps

Fitness is tegenwoordig verschrikkelijk populair. In de sportschool kun je lekker bewegen wanneer je maar wilt. De meeste sportscholen zijn dagelijks geopend en omdat de activiteiten zich binnen afspelen, kun je ook met slecht weer fitnessen. Hoe kun je nu de beste prestaties neerzetten? Er zijn handige fitness apps te krijgen waarmee je eenvoudig en overzichtelijk je vooruitgang bij kunt houden. Zo kun je na het sporten door even op bijvoorbeeld je Samsung Galaxy S2 of Samsung Galaxy Note 8 te kijken, direct zien hoe je het gedaan hebt. Met name laatstgenoemde leent zich perfect voor het gebruiken van fitness apps. Zo is het grote scherm overzichtelijk en zijn de video’s met oefeningen hierop veel beter te zien. Hieronder een overzicht van de vijf handigste fitness apps!  

  1. ‘Fitbit’

Met de Fitbit app kun je eenvoudig je calorie inname zien, je bloeddruk ten alle tijden meten en je gewicht bijhouden. Hoewel de app zelf gratis is, dien je hier voor het gebruik van de app wel een apparaatje aan te schaffen. Je hebt de keuze uit twee apparaatjes: de Fitbit Force en de Fitbit Flex. Dit apparaatje staat in contact met je smartphone en wordt bevestigd aan je lichaam. Ook bracht Fitbit recent een smartwatch uit. 

  1. ‘PumpUp’

De PumpUp app is als het ware een virtuele fitness coach. PumpUp motiveert je en zorgt ervoor dat je meer plezier hebt in het sporten. Hoe werkt het? Je kiest een fitnessdoel, je niveau, etc. en PumpUp doet de rest! De app zal een speciaal workout schema voor je ontwikkelen en je dagelijks motiverende berichtjes sturen. Deze app beschikt over meer dan 500 oefeningen! 

  1. ‘Geef je lichaam water’

Het is verschrikkelijk belangrijk dat je lichaam goed gehydrateerd blijft. Met name als je veel sport, is het erg belangrijk om voldoende water te drinken. Iedereen weet dit, maar weinig mensen drinken daadwerkelijk genoeg water. Met deze app kun je precies zien hoeveel water je nog moet drinken voor die dag. Het werkt als volgt: je vult je gewicht in en de app zal vervolgens uitrekenen hoeveel water je per dag nodig hebt. Elke keer dat je een glas water drinkt vul je dit in en de app zal vervolgens melding geven als het tijd is voor je volgende glas water. Zo weet je zeker dat je genoeg water binnenkrijgt! 

  1. Sworkit

Sworkit is een app die speciaal ontworpen is voor mensen die geen tijd hebben om naar de sportschool te gaan. De app staat vol met gepersonaliseerde (intensieve) oefeningen die je gewoon thuis kunt uitvoeren. Overigens kun je zelf bepalen hoe lang je wilt trainen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een korte oefening van vijf minuten, maar ook voor een intensieve work-out van een uur. Je kunt kiezen uit verschillende soorten oefeningen (kracht, Stretching, cardio of yoga). Vervolgens krijg je filmpjes te zien waarin precies wordt aangegeven hoeveel reps je moet doen en hoelang. Sworkit werkt het beste op toestellen met een groter scherm zoals de Samsung Galaxy Note 8. Zo kun je de video’s in hoge kwaliteit bekijken en ontgaat je niks meer.

  1. FatSecret

De FatSecret app is onze persoonlijke favoriet! Met deze fitness app kun je eenvoudig calorieën tellen. De app beschikt over een zeer uitgebreide database met vrijwel alle voedingsmiddelen. Je kunt een product invoeren in de app en je krijgt meteen het aantal calorieën te zien. Ook kun je zien hoe deze calorieën zijn opgebouwd (eiwitten, vetten, koolhydraten). Met name op de Samsung Galaxy Note 8, wordt deze informatie op een overzichtelijke manier weergeven. Deze fitness app is ideaal voor iedereen die een gezonde levensstijl wilt aanhouden!

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste sportkleding draagt. Kleding die goed aansluit en voldoende lucht doorlaat is essentieel. Apps en kleding zijn natuurlijke handige hulpmiddelen, maar jij bent uiteindelijk degene die het moet gaan doen!

 

Tags:
1 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.