RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
06 dec
Bamboe kleding: Duurzame én stijlvolle kleding

Bamboe is het nieuwe katoen. Je ziet steeds meer duurzame merken die hun huidige producten vervangen door kleding gemaakt van bamboestof. Bamboe kleding voelt namelijk zijdezacht, heeft alle voordelen van katoen en is ook nog eens hartstikke duurzaam en milieuvriendelijk.

Het is niet voor niets dat je bamboe steeds meer tegenkomt als materiaal in huishoudelijke producten, meubels, accessoires en ook kleding. Of je nu op zoek bent naar zachte babykleding, een soepele yoga outfit, een mooie duurzame jurk of duurzame herenmode; met bamboe als basis word je zeker niet teleurgesteld!Milieuvriendelijk
Het gebruiken van bamboe als basis voor producten is een hele milieuvriendelijke oplossing. De bamboe plant is namelijk een van de meest snelgroeiende planten ter wereld, en het overleefd in bijna ieder klimaat. Het heeft weinig water nodig en de stevige wortels verhinderen erosie. Dit maakt het de ideale plant om ontbossing tegen te gaan; Bamboe wordt namelijk onder andere gekweekt op ontboste gebieden en stopt niet zomaar met groeien. Voor de productie van bamboe kleding worden enkel de zijtakken gebruikt, en deze groeien gewoon weer terug aan. Tijdens de groei en het oogsten van de bamboe worden er geen pesticiden of andere bestrijdingsmiddelen gebruikt, bamboe bevat namelijk van nature alle antibacteriële stoffen die nodige zouden kunnen zijn. Daarbij neemt de bamboeplant ook nog eens 5 keer meer CO2 op dan bomen van gelijke hoogte en produceert het hierdoor 35% meer zuurstof!

bamigo2

Comfortabel
Bamboe is een unieke stof en zo zacht als zijde; dit is een van de eigenschappen dat het zo comfortabel maakt. De open structuur van vezels zorgt ervoor dat zweet vier keer sneller wordt opgenomen en vervolgens gemakkelijk verdampt. Je hebt dus niet langer last van kleding die aan je lijf blijft plakken of vervelende zweetplekken. Door de open structuur vermijd je dus niet alleen zweetplekken, maar ook stinkvoeten! Door deze open structuur is bamboekleding ook lekker fris in de zomer en heerlijk warm in de winter. In bamboestof voel je jezelf helemaal zen. Beter kan het eigenlijk niet!

bamigo2

Luxe voor iedereen

Behalve alle voordelen dat het heeft voor je lijf, ziet het er ook nog eens heel luxe uit. Bamboekleding is van hoge kwaliteit, en dat kun je zien. De prijs is daarentegen heel betaalbaar en hierdoor past bamboekleding in ieder budget. Behalve dat het ontzettend zacht is voor de huid is het ook nog eens hypoallergeen, mensen met een allergie of een gevoelige huid kunnen de dure hypoallergene producten dus gewoon laten liggen en met een gerust hart bamboekleding dragen.

bamigo3

Tip: Om je bamboekleding mooi te houden, was je het met een fijn wasprogramma op 30 graden en vermijd je wasverzachter!

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.