RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
16 mrt
10x Gezondheidsvoordelen van Aloë Vera

De Aloë Vera plant is een niet-giftige plant die water opslaat in de vlezige bladeren. Deze unieke eigenschap zorgt ervoor dat deze speciale plant in staat is te overleven in zelfs de meest droge gebieden. Door velen wordt Aloë Vera gezien als waar wondermiddel. Het biedt dan ook een tal aan gezondheids- en voedingsvoordelen. Handig om te weten als je een Aloë Vera plant in huis hebt!

 1. Verbeterd immuunsysteem
  De hoeveelheid vitamines en mineralen in de Aloë Vera gel, zorgen dat het immuunsysteem aangesterkt wordt. Dit zorgt ervoor dat je lichaam beter beschermd is tegen bacteriën en virussen, resulterend in een betere weerstand en een verlaagde vatbaarheid voor verkoudheid of griep.
 2. Verbeterde stofwisseling
  Het drinken van het Aloë Vera sap geeft je energie. Het verbeterd de stofwisseling en brengt hiermee de energiehuishouding weer in balans. Op deze manier worden calorieën sneller verband; ideaal voor het behalen van een gezonder gewicht.
 3. Gewichtsverlies
  Het drinken van Aloë Vera drank is dan ook een gezonde manier om gewicht te verliezen. De stofwisseling wordt gestimuleerd, de energiehuishouding in balans gebracht en zo kan vet eenvoudiger verbrand worden.
 4. Ontgiftende werking
  Aloë Vera heeft een ontgiftende werking wat ervoor zorgt dat gifstoffen uit je lichaam gehaald worden. Dit kan een positief effect hebben op klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, een futloos gevoel en een doffe huid.
 5. Maag- en darmklachten
  Het drinken van de Aloë Vera gel kan maag- en darmklachten flink verminderen. De ontgiftende en antibacteriële werking vermindert het ontstekingsproces.
 6. Bloedsuikerspiegel
  Een hoge bloedsuikerspiegel daalt wat na het drinken van Aloë Vera sap. Dit maakt Aloë Vera een gezonde toevoeging aan het dieet voor mensen met diabetes.
 7. Menstruatieklachten
  Aloë Vera kan verlichting bieden bij hevige menstruatieklachten en kan de vruchtbaarheid stimuleren. Het sap van de plant heeft een verjongend effect op de baarmoeder wat voor vele positieve effecten kan zorgen.
 8. Mooiere huid
  Veel crèmes hebben Aloë Vera gel als basis. Het stimuleert dan ook de celstofwisseling en dit zorgt ervoor dat de huid elastischer (jonger) wordt. De gel werkt verzachtend, hydraterend en zorgt voor een goede vocht circulatie.
 9. Huidproblemen
  Deze werkingen dragen ook bij aan het verminderen en kalmeren van huidproblemen. Het koelende effect is ideaal voor verbranding door zon of brandwonden en biedt directe verlichting. Hierdoor kan de gel van de plant ook baad hebben bij huidproblemen als eczeem, acne of andere ontstekingen.
 10. Gezond haar
  Behalve dat is het sap ook nog eens gezond voor het haar en stimuleert het de haargroei.
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.