RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
17 apr
Tips bij afkicken van drugs

Gefeliciteerd! Je hebt nu echt de eerste stap gezet. Door het erkennen van een drugsprobleem ben je al veel verder dan je waarschijnlijk de afgelopen tijd bent geweest. Nu kunnen er stappen worden genomen om je gezondheid te verbeteren en weer lekkerder in je vel te zitten. Uiteraard gaat dit met momenten ook heel zwaar zijn. Bovendien zul je soms ook een terugval hebben. Dat hoort allemaal bij het proces van afkicken. Met de juiste hulp en de juiste handvaten moet dit je echter zeker gaan lukken.

Ken jij of ben jij iemand met een drugsverslaving? En wil je een drugs detox doen om van je verslaving af te komen? Dan is het belangrijk dat je weet wat er precies op je af gaat komen en wat je kunt doen om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen. In dit artikel vind je tips bij afkicken van drugs om je op weg te helpen.

Afkicken onder medische begeleiding

De beste manier is om af te kicken onder medische begeleiding. Veel afkickklinieken maken gebruik van een zogenaamde detoxbehandeling. Detox betekent letterlijk het ontgiften van het lichaam. Het lichaam wordt dus compleet vrijgemaakt van alle giftige en schadelijke stoffen die drugs in jouw lichaam hebben achtergelaten. Bij o.a. Fundamentum zorgen ze ervoor dat je zo spoedig mogelijk terecht kunt voor een detoxbehandeling en hierbij 24/7 geholpen wordt door verslavingsartsen en ander medisch personeel. Zij hebben veel ervaring met mensen die afkicken van drugs en de mogelijke lichamelijke- en geestelijke gevolgen.

Bedenk goed dat je lichaam tijdens de verslaving zo gewend is geraakt aan deze stoffen dat het heel veel moeite zal hebben om deze niet meer binnen te krijgen. Je lichaam moet op zoek naar een nieuwe balans en dat gaat niet zomaar. In sommige gevallen kan een detoxbehandeling dan ook zelfs gevaarlijk zijn wanneer je dit niet met medische begeleiding zou doen.

Mogelijke (en bovenal vaak voorkomende afkickverschijnselen) zijn spierpijn, trillen, misselijkheid, diarree, zweten en hoofdpijn. Sommige mensen raken ook echt mentaal even helemaal van slag en dan is het fijn wanneer er medici paraat staan om te helpen.

Zoek steun bij familie en vrienden

Weten je naasten af van je drugsprobleem? Dan is het prettig om ze ook in het proces van afkicken te betrekken. Zoek steun bij ze als het even lastig gaat en geef het ook toe als je bang bent om een terugval te krijgen. Plan met hen een aantal leuke dingen om te doen als het echt even niet gaat of spreek af om op zulke momenten langs te komen. Afleiding zoeken doet vaak wonderen en de steun van familie en vrienden is in dit geval echt van essentieel belang.

Is er niemand van je naasten waarbij je terecht kunt tijdens het proces van genezing? Bespreek dan eventueel met een verslavingsarts of de huisarts of je hun kunt bereiken als het moeilijk gaat. Erover praten doet vaak al wonderen. Bovendien staan zij in de meeste gevallen 24/7 en 7 dagen per week voor je klaar. Schroom je ook vooral niet als je een keer een terugval krijgt, maar geef dit eerlijk toe en begin opnieuw. Vallen en weer opstaan!

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.