RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
27 nov
Waarom je wilt koken met pompoen

De herfst is in volle gang, dat betekent: tijd voor pompoen! Deze veelzijdige groenten is het toppunt van herfst. Je kan er de lekkerste gerechten mee bereiden en het is ook nog eens ontzettend gezond. Meer weten over de gezondheidsvoordelen van pompoen? Lees dan verder!

1. Goed voor je energie

Pompoen is een natuurlijke energiebooster. Het bevat namelijk veel kalium. Zelfs meer dan een banaan. Dit mineraal is vooral belangrijk als je veel van je lijf hebt gevraagd, bijvoorbeeld tijdens het sporten. Het helpt namelijk om je vochtbalans te herstellen. Met pompoen krijg je een flinke portie kalium binnen, zodat je lijf zich weer snel kan herpakken.

2. Goed voor je zicht

Niet alleen wortels zijn goed voor je ogen, pompoen is dat eveneens! De stof die zowel wortel als pompoen hun karakteristieke oranje kleur geeft, bevordert namelijk je gezichtsvermogen. Het gaat om (pro)vitamine A. Deze vitamine is voornamelijk goed voor je ogen, omdat het helpt je ogen beter licht te laten opnemen en te verwerken. Met name je vermogen om in het donker te zien, verbetert erdoor. Niet verkeerd gedurende deze donkere herfstdagen.

3. Goed voor je huid

Pompoen zorgt tevens voor een gezonde huid. Dezelfde antioxidanten in pompoen die je cellen beschermen, werken ook als een natuurlijke zonbescherming voor je huid. Maar pompoen doet nog meer voor een gezonde huid. Pompoen is namelijk ook nog eens rijk aan vitamine C. Deze vitamine heeft je huid nodig om gezond, glad en rimpelvrij te blijven.

4. Goed voor je hart

Pompoen bevat verschillende voedingstoffen die de gezondheid van je hart ondersteunen. Zo is het rijk aan kalium. Kalium heeft een bijzonder gunstige invloed op je bloeddruk; bijna net zo belangrijk als minder zout eten. En daarnaast dragen de antioxidanten in pompoen er aan bij dat je bloed goed kan blijven stromen.

5. Goed voor je darmen

Tot slot is pompoen is een uitstekende bron van vezels. En dat stimuleert de darmen (en daarmee je stoelgang). Vezels houden je darmen actief. Door een lekkere pompoenschotel klaar te maken, werk je dus ook aan gezonde darmen.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.