RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
04 aug
Stoppen met drinken van alcohol hoe doe je dat?

Een wijntje of een biertje op zijn tijd moet kunnen is de mening van veel mensen. Maar wanneer een borreltje, biertje of wijntje op zijn tijd, een dagelijkse gewoonte wordt, kan dat op den duur problemen op leveren. Gelukkig drinkt niet iedereen dagelijks alcohol. Bovendien wil het drinken van dagelijks een glaasje alcohol nog niet zeggen dat je dan alcoholist bent. Maar de mogelijkheid om verslaafd te raken aan alcohol bestaat wel degelijk. In Nederland zijn de meeste mensen die verslaafd zijn, verslaafd aan alcohol. Toch gaat er wel een paar jaar overheen voor het duidelijk is dat iemand een probleem heeft met alcohol. Het stoppen met drinken van alcohol levert veel voordelen op voor:

  •         Je gezondheid
  •         Je relatie
  •         Je werk
  •         Je studie 

Wil je stoppen met alcohol drinken dan kun je wel wat hulp gebruiken

Stoppen met drinken is vaak niet zo eenvoudig als je denkt. Het veranderen van een gewoonte op zich is al moeilijk. Zeker als die gewoonte al jaren duurt. Bovendien wordt het drinken van alcohol in onze samenleving als heel normaal ervaren. Als je gaat stoppen kun je dan ook wel wat hulp gebruiken, want alcohol kom je in Nederland overal tegen. Wanneer je wilt stoppen met drinken en je drinkt nu meer dan 8 glazen alcohol per dag dan kan het zelfs gevaarlijk zijn om in één keer te stoppen. Het kan dan maar zo zijn dat je ontwenningsverschijnselen gaat vertonen. Je kunt dan gaan trillen, onrustig worden of zelfs een delirium krijgen. Wanneer je dus meer dan 8 glazen alcohol per dag drinkt dan is hulp bij alcoholisme geen overbodige luxe, maar écht nodig! Je gezondheid moet dan zeker in de gaten worden gehouden en het beste kun je samen met iemand, die alles weet van alcoholverslaving, een afbouw schema opstellen zodat de kans op ontwenningsverschijnselen wordt verkleind. 

Wat zijn de voordelen van stoppen of minderen van alcohol inname

Wanneer je mindert of stopt met het (dagelijks) innemen van alcohol heeft dit meerdere voordelen. Niet voor niets doen steeds meer mensen mee aan een alcohol vrije maand in januari. Iedereen zou regelmatig één of meerdere weken geen alcohol moeten nemen. Alcohol kan veel invloed hebben op je gezondheid, vooral diabetes, hart- en leverklachten komen vaak voor bij mensen die veel alcohol nuttigen. Wanneer je een aantal dagen geen alcohol nuttigt voel je je fitter en heb je direct al meer energie. Ook slaap je beter, voel je je minder somber en depressieve klachten verdwijnen. Je voelt je opgewekter en krijgt meer zelfvertrouwen. Het kan zo maar gebeuren dat je een aantal kilo’s kwijt raakt want alcohol bevat veel calorieën. Bovendien houdt je geld over, want alcohol kost toch nog aardig wat geld!

 

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.