RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
07 dec
Medisch meubilair in een ziekenhuis

Voor een ziekenhuis en verpleging is het belangrijk dat de zorgverleners en het personeel gebruik kunnen maken van medische stoelen. Dat geldt voor de zorgverleners in de spoedeisende hulp, chirurgie, gynaecologie en bij andere dagbehandelingen. De zorgverleners moeten vaak langdurig een bepaalde houding aannemen om de patiënt goed te kunnen verzorgen. Daarom moet het medische meubilair niet alleen gemakkelijk te bedienen zijn, maar vooral ook veilig zijn. Een zeer belangrijke eis dat aan medische meubilair wordt gesteld is dat het gemakkelijk schoon te maken is. Dat geldt ook voor de medische stoelen, omdat er veel patiënten worden behandeld met verschillende aandoeningen. De medische stoelen waar een patiënt gebruik van maakt, moeten comfortabel zijn voor de patiënt en veilig voor de verzorger. Tijdens het vele gebruik, moeten de medische stoelen duurzaam zijn, maar ook een bepaalde kwaliteit waarborgen.

Zorgen voor een snel herstel

Wanneer een patiënt geopereerd is, zal deze zo snel en goed mogelijk moeten herstellen. Daar zal het medische meubilair aan meewerken. Wanneer een patiënt, na de operatie snel uit bed moet, zal hij of zij comfortabel moeten kunnen gaan zitten. Dat kan alleen als de medische stoelen goed zijn. Het instellen van de stoelen moet gemakkelijk zijn om ervoor te zorgen dat de patiënt de juiste houding kan aannemen. Omdat dit voor iedere patiënt verschillend is, moeten de stoelen door de verpleger gemakkelijk ingesteld kunnen worden. Ook moet voor een goede temperatuur worden gezorgd wanneer de patiënt geopereerd is. Na de operatie gaat men eerst naar de verkoeverkamer om geleidelijk wakker te worden. In eerste instantie hebben geopereerde patiënten het koud. Dat komt, omdat het in een operatiekamer koud is. De lage temperatuur in de operatiekamer doet men om een infectie door bacteriën tot een minimum te beperken.

De operatiekamer inrichting

Vooral het medische meubilair in een operatiekamer moet aan bepaalde strenge voorwaarden voldoen. Onder het medische meubilair in een operatiekamer worden: operatietafels, operatielampen, modulaire pendelsystemen en operatie accessoires gerekend. Vooral de modulaire pendelsystemen in een operatiekamer zijn erg belangrijk. Zij dienen om medische apparatuur, vrijwel gewichtloos, te kunnen verplaatsen en het gemakkelijk in positie brengen van de medische apparatuur. Tot de operatiekamer inrichting behoren ook de medische stoelen. Omdat een operatie lang kan duren, is het belangrijk dat de specialist, tijdens de operatie, een gemakkelijke gunstige ondersteunende houding kan aannemen. Daarom moeten de medische stoelen voor zo’n specialist gemakkelijk te verstellen zijn.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.