RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
19 jun
Hoe kunt u uw libido als man te verbeteren als u 60 jaar bent?

Wanneer je de 60 bent gepasseerd, loopt je libido vaak ook terug. Op zich is dit een normaal aspect van het verouderingsproces, maar daar hoeft u zich niet zomaar bij neer te leggen! Het leven is ten slotte veel te leuk en te kort om met minder genoegen te nemen. Met de onderstaande tips kunt u actie ondernemen om uw libido op te krikken en uw seksleven nieuw leven in te blazen.

1. Handige middeltjes

Een eerste tip die we geven is gebruik te maken van instant middeltjes om uw erectie te versterken en langer te laten duren. Zo is er bijvoorbeeld erectie gel, waarmee u er direct voor kunt zorgen dat u een fijn samenzijn heeft. Dit is niet alleen een boost voor uw relatie, maar ook voor uw zelfvertrouwen. En alleen dat laatste zal al enorm goed doen!

2. Blijf actief en in vorm

Regelmatige lichaamsbeweging is cruciaal voor het behouden van een gezond libido op latere leeftijd. Gewoon wandelen is al heel erg goed. Maar ook zwemmen, fietsen en cardio-oefeningen zorgen voor een verbeterde bloedcirculatie door het hele lichaam, dus ook de geslachtsorganen. Dit bevordert een gezonde erectiele functie. Krachttraining helpt bij het verhogen van het testosteronniveau, het mannelijke hormoon dat de seksdrive stimuleert. Streef naar minstens 30 minuten matige lichaamsbeweging per dag.

3. Let op uw voeding

Naast lichaamsbeweging is een gezond dieet van essentieel belang. Zorg voor voldoende groenten, fruit, magere eiwitten en volkoren granen. Let daarbij op variatie, zodat u alle essentiële voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen en bijvoorbeeld omega-3, voldoende binnenkrijgt. Handig om te weten: sommige voedingsmiddelen hebben een stimulerende werking op de seksdrive: oesters, avocado's, granaatappels, pistachenoten en pikante pepers. Wees zuinig met alcohol en beperk cafeïne, omdat deze uw libido juist kunnen verlagen.

4. Beheer stress

Chronische stress kan uw libido ernstig doen afnemen en het is slecht voor uw gezondheid. Zoek naar manieren die bij u passen om te ontspannen en stress los te laten. Meditatie, een wandeling over het strand, een goed boek: alles is goed. Zorg voor voldoende slaap, minstens 7-8 uur per nacht. Een uitgerust lichaam en geest zijn essentieel voor een gezond seksleven.

5. Praat met uw partner

Open communicatie met uw partner is de sleutel tot intimiteit. Bespreek eerlijk uw gevoelens, verlangens en zorgen over seks. Experimenteer samen om te ontdekken wat voor u beiden werkt op dit punt in uw leven. Besteed tijd aan voorspel en focus op sensuele aanraking en affectie, niet alleen geslachtsgemeenschap. Een sterke emotionele verbinding kan het seksuele verlangen doen oplaaien.

6. Raadpleeg uw arts

Bepaalde medische aandoeningen en medicijnen kunnen uw libido negatief beïnvloeden. Bespreek eventuele zorgen met uw arts. Veel seksuele problemen, zoals erectiestoornissen, zijn tegenwoordig goed te behandelen. Uw arts kan u ook testen op een laag testosterongehalte en zo nodig behandelopties voorstellen.

Onthoud dat het normaal en natuurlijk is dat uw libido op 60-jarige leeftijd anders is dan toen u jonger was. Focus op intimiteit, affectie en seksueel welzijn in plaats van op prestaties. Met onze tips kunt u nog steeds van een bevredigend seksleven genieten, ongeacht uw leeftijd!

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.