RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
08 feb
Hoe wordt je snel bruin? De 10 beste tips.

Melkflessen, bleek hoofdje en binnenkort een feestje…Wat nu? Iedereen wil graag snel bruin worden, echter niet iedereen heeft veel pigment waardoor je snel bruint. Er zijn meerdere tips die wij kunnen geven om toch snel bruin te worden.

De 10 tips

 1. Begin optijd met onder de zonnebank te gaan of in de zon te liggen. Ga een keer of 4 voor het moment dat je lekker bruin wilt zijn. Je kunt het beste je kleur geleidelijk op bouwen, zo wordt je mooier bruin en blijft je bruine kleur langer aanhouden.
   
 2. Scrub je huid lichtjes voor je in de zon gaat liggen. Je haalt hiermee dode huidcellen weg. Daardoor krijg je een egale bruine kleur en houdt je kleur langer aan.
   
 3. Gebruik een goede zonnebankcrème. 
   
 4. Verzorg je huid na het zonnen met een aftersun. After sun verkoelt de huid en zorgt ervoor dat je bruine kleur langer aanhoudt. Aftersun laat je huid heerlijk zacht aanvoelen. Een goed gehydrateerde huid bruint beter en houdt zijn kleur langer vast.
   
 5. Indien je nog geen 18 bent, adviseren wij om niet te gaan zonnebanken. Tenzij je een doktersverklaring hebt van je huisarts, als hij het zinvol vindt om te gaan zonnen voor je 18e moet daar goede redenen voor hebben. Bijvoorbeeld voor mensen met acné huid. 
   
 6. Nog geen 18? De zelfbruiner is de oplossing! Zonnebankbenodigdheden biedt verschillende zelfbruiners aan. De meest populaire is de bronzing lotion van Australian Gold, dit is een zelfbruiner voor een bodemprijsje. Natuurlijk moet je elke zelfbruiner goed uitsmeren, deze zelfbruiner hoef je slechts heel dun aan te brengen op je huid. Smeer hem in met draaiende bewegingen, zo krijg je het beste en meest egale bruiningsresultaat. Deze crème is geschikt voor onder de zonnebank (aangezien hij zoveel voedende ingrediënten bevat), maar kan ook sunless worden gebruikt. Naar mijn mening krijg je het mooiste bruine resultaat wanneer je de zelfbruiner ’s avonds na het douchen aanbrengt. De volgende dag heb je een heerlijke gezonde bruine gloed over je gehele lichaam! Was je handen wel even na het aanbrengen van de zelfbruiner, zodat de binnenkant van je handen vrij is van de zelfbruiner. Echter, let wel op welke zelfbruiner je koopt. Heel veel zelfbruiners kunnen een oranje kleur veroorzaken, zeker op lichte huid.
   
 7. Als je te laat bent om je kleur geleidelijk op te bouwen.. Ga dan eerst 1x naar de zonnebank en gebruik de Gilded in combinatie met de ZAP Gold. Wacht enkele uren met douchen. Breng na het douchen een zelfbruiner aan, deze werkt binnen 4 uur.
   
 8. Getinte huid: de getinte huid kan ook niet elke zonnebankcrème hebben. Wij raden aan om geen zonnebankcrème te gebruiken met vertraagde bronzers, aangezien de getinte huid hiervan grauw of gelig kan worden. Een perfecte crème voor de getinte huid is de HOT van Australian Gold. Dit is een zonnebankcrème met extreem veel verzorging en een heerlijke zoete zomerse geur. In de HOT zitten geen bronzers, maar door de extreme verzorging bruint de huid heel mooi. Wil je toch extra bronzers? Neem dan de Jeweled (30 bronzers), Sterling (20 bronzers) of de Tribute (10 bronzers).
  De ZAP Gold werkt ook erg goed op de getinte huid. Gebruik de ZAP in combinatie met een zonnebankcrème en je zult versteld staan van het resultaat.
   
 9. Gemiddelde huid die niet snel verbrandt maar moeilijk bruint:
  - Kinetic Gold is een top crème voor een extreme bruining. Deze zonnebankcrème is ook parabenenvrij dus kan ook op gevoelige huid.
  - Gilded voor je gezicht (of gehele lichaam) als je echt heel bruin wilt worden en je je huid de beste verzorging wilt geven. Deze zonnebankcrème heeft 50 bronzers en 50 verzorgende ingrediënten. Maakt je huid heerlijk zacht en diepbruin. Voor een echte extreme bruining breng je eerst de ZAP Gold aan en daarna de Gilded.
  - Duplicity in combinatie met ZAP Gold. De Duplicity heeft 20 bronzers en kan ook sunless gebruikt worden, er zitten dus zelfbruiners in. Deze bruinen erg mooi en samen met de ZAP Gold krijg je een hele diepe bruine kleur.
   
 10. Normale huid: Bruin je niet moeilijk, maar wil je toch snel een lekker gezond kleurtje?
  - Eternal Twilight (5 bronzers), extreem veel verzorging en DermaDark. DermaDark haalt het uiterste uit je pigment, dus indien je zelf al vrij veel pigment hebt en je bruint makkelijk neem dan de Twilight.
  - Tribute (10 bronzers) en een heerlijke verzorging. Neutrale geur is ook erg fijn. De 10 bronzers helpen je bruiningsproces mee.
  - Sterling (20 bronzers) is een echte topper, hij is verkrijgbaar in de grote 250 ml fles, maar ook in een kleine 28,5 ml tube. Aan te raden is om bijv. de Sterling voor je gezicht te gebruiken en een iets meer basic zonnebankcreme voor je lichaam te gebruiken.
  - Primal Instinct (15 bronzers met vertraagde bronzer) is hiervoor erg geschikt. De 15 bronzers helpen je bruiningsproces mee en de vertraagde bronzer bruint nog even door na het zonnen.

Over de Auteur

Eefje Verschuren
Blogster
Al sinds mijn 14e ben ik fanatiek met het bijhouden van mijn eigen blog en het schrijven van content. Vooral gezond leven en duurzaam zijn heeft mij de laatste jaren veel geïnteresseerd. Ik heb daarom een gerelateerde studie gedaan en schrijf met veel plezier voor RBNG.
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.