RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
15 nov
6 keer inspiratie voor donkere keukens

 1. Extra donker

Laten we gelijk beginnen met het meest donkere keuken. De extreem donkergrijze muur in combinatie met de donkere keuken zorgt ervoor dat de trend perfect past bij mensen die gek zijn op een modern en strak interieur. De lichte kleur aankleding in de keuken zorgt daarentegen net voor wat meer luchtigheid.

Donkere-keuken-extra-donker

2. Ruwe materialen

Een donkere keuken valt extra op wanneer deze wordt gecombineerd met ruwe materialen. Denk bijvoorbeeld aan een achterwand met een betonlook of gemaakt van bakstenen. Je kunt kiezen voor een ruwe, donkere achterwand of juist een lichte achterwand om optisch meer ruimte te creëren. Ook houten details doen het goed in een donkere keuken.

Donkere-keuken-ruwe-materialen

3. Nét wat lichter

Wanneer je kiest voor een donkere keuken, wil dit niet zeggen dat de gehele ruimte donker moet zijn. Onderstaand inspiratiebeeld is hiervan een goed voorbeeld. De donkere keukenkastjes zijn namelijk prima te combineren met een relatief lichte ruimte. Denk dan aan een ruimte met een lichtbruine vloer of witte muren.

Donkere-keuken-net-wat-lichter

4. Donkergroen

Laten we gelijk een cliché doorbreken: een donkere keuken hoeft niet direct te bestaan uit grijze of zwarte kleuren. Zo kun je tevens kiezen voor een klassieke keuken met donkerbruin hout of juist een moderne keuken met donkergroene accenten. Tip: combineer verschillende donkere kleuren voor een eigentijdse look.

Donkere-keuken-donkergroen

5. Perzische details

Wie de laatste jaren de woontrends in de gaten heeft gehouden, is vast en zeker een Perzisch tapijt tegengekomen. Een Perzisch tapijt past perfect binnen een modern en donker interieur, zo ook in een donkere keuken. Het geeft nét wat meer sfeer in de ruimte.

Donkere-keuken-perzische-details

6. Modern marmer

Marmer is anno 2016 helemaal hip. De marmerlook wordt niet alleen verwerkt in verschillende woonaccessoires zoals tafels en lampen, maar ook in keukens. Wat dacht je van een marmeren achterwand of spoelbak? Goed om te weten: niet alleen de ‘standaard’ lichtgrijze marmerlook is prachtig, maar ook de donkerdere marmeren variant is een mooie toevoeging aan het (keuken)interieur!

Donkere-keuken-modern-marmer

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.