RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
16 nov
Wat kan ik met mijn zolder doen?

Echter weten veel mensen niet hoe zij dit op een praktische en goede manier kunnen inrichten. Daarom zullen wij u op de hoogte brengen van een aantal dingen die u kunt verbouwen op uw zolder, zodat u in de toekomst weinig stof tot nadenken heeft. Verbouw uw zolder zelf op een praktische manier, zodat u er een lange tijd van kunt genieten. Het moet namelijk niet zo zijn dat er na een aantal jaar al verandering in moet worden gebracht.

Vergunningen bij de gemeente

Bij veel gemeenten is het noodzakelijk om voor het aanpassen van de zolder nog een vergunning aan te vragen. Wij raden u aan om dit een aantal weken voordat de verbouwing gaat beginnen al te doen, want uit ervaring is gebleken dat het nogal lang kan duren. U moet met een duidelijk plan naar de gemeente stappen en aangeven wat er precies met de zolder gaat gebeuren.

Maak er slaapkamers

Eén van de meest voorkomende zolders is er één met slaapkamers. Heeft u twee of drie kinderen? Dan kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om op de zolder een muur te plaatsen en in ieder gedeelte een slaapkamer in te richten. Wij raden u aan om ervoor te zorgen dat deze van voldoende grootte is, zodat de kinderen er zelfs kunnen spelen. Op deze manier kunt u een aantal zaken erbij betrekken zal er ook in de woonkamer geen rondslingerend speelgoed liggen.

Hiernaast is het ook mogelijk om de ouderlijke slaapkamer op de zolder te vestigen. Zo kunnen de kinderen met z’n alle op één verdieping slapen en heeft u als ouder enigszins rust. Lekker toch?

Maak een werkplek

Heeft u een baan waarbij het mogelijk is om zo nu en dan vanuit huis te werken? Dan is de zolder ook een uiterst geschikte plek om hier een werkplek van te maken. Op deze manier heeft u altijd een eigen plek voor het verrichten van werkzaamheden.

U moet er te allen tijde voor zorgen dat de zolder voldoende is geïsoleerd. Vaak is dit een plek in de woning waar nogal eens kou door de muren en het dak kan trekken en dit kost een hoop energie. Let hier dus op bij het verbouwen en inrichten.

1 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.