RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
18 nov
Hoe groot is de kans op een relatie via een datingsite?

Internet daten in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het is geen taboe meer of alleen voor wanhopige of zielige mensen. Internet daten is echt voor iedereen: jong en oud, hoog- of laagopgeleide mensen, alleenstaande ouders of homoseksuele. Door de toenemende populariteit is internet daten ook succesvoller geworden. Nieuwe onderzoeken geven aan dat in Nederland meer dan 20% van de relaties zijn ontstaan dankzij internet. 

Internet daten ook succesvol voor 40-plussers
Uit gegevens blijkt dat vooral 40-plussers vaak hun partner ontmoeten op het internet. Op internet kunnen zij beter op zoek gaan naar een serieuze relatie dan bijvoorbeeld in de kroeg of op het werk. Rond de 37% van de 50- en 60-jarige hadden hun partner via internet ontmoet. 

Zorg zelf voor meer succes op datingsites
Hoe groot de kans is op een relatie via een datingsite is voornamelijk afhankelijk van jezelf. Hoe beter je foto, profieltekst en berichten hoe meer kans je maakt. Elke datingsite heeft bepaalde kenmerken van hun werkwijze en trekken bepaald soort singles. Het is dus belangrijk dat je eerst goed vaststelt welke datingsite het beste bij je past. Ben je serieus op zoek naar een relatie, dan kun je jezelf beter aanmelden bij datingsites waar je een betaald abonnement kunt nemen. De kans is groter dat de andere leden van de site ook op zoek zijn naar een serieuze relatie. Onbetaalde datingsites worden vaak (mis)gebruikt door mensen die maar op één ding uit zijn, fraude plegen of een nepprofiel plaatsen. Tevens willen betaalde datingssite zelf goed voor de dag komen. Daarom zullen ze reden meer inspanningen verrichten om de slaagkans van singles te vergroten. Lees op welkeonlinedatingsite.nl meer over het vergroten van de kans op succes op een datingsite.

 


Tips om je kans op een relatie te vergroten
Je kans wordt al aanzienlijk groter als je jezelf inschrijft bij een betaalde datingsite. Dat beperkt de keuze aan datingsites al aanzienlijk. Toch blijven er nog steeds veel opties over. Het beste is om zelf de opties te bekijken. Welke datingsite trekt je het meeste aan? Hieronder een kleine greep uit verschillende datingsites met wat kenmerken:
- Relatieplanet:
Al 7 jaar op rij uitgeroepen tot meest populaire datingsite. Relatieplanet is voor iedereen: jong en oud, hoog- of laagopgeleiden mensen.
- Parship: vooral voor hoogopgeleide mensen vanaf 30 jaar oud.
- Lexa: 
Hebben naar eigen zeggen de meeste bezoekers. Lexa organiseert veel leuke events voor singles. 
- Pepper: meer voor jongere en avontuurlijke singles.
- Elitedating: voor hoogopgeleide mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Elitedating doet je partnervoorstellen volgens een uniek matchmakingprocedure.

Denk goed na over je profiel
In je profiel kun je vertellen wie je bent, wat je doet en waar je van houdt. Je profiel is dus dé plek om goed uit de verf te komen. Besteed hier aandacht aan en bedenk goed wat je in je profieltekst zet. Je hoeft niet meteen je profieltekst te maken, je kunt dit ook schrijven nadat je al bent aangemeld. Zo kun je er misschien wat beter voor gaan zitten. Bekijk ook het profiel van andere leden en bepaal wat je leuk vindt om te lezen en wat je juist afstoot. Deze informatie kan je helpen om zelf een betere tekst te schrijven.

Plaats een goede profielfoto
Je foto is het eerste waarop je wordt beoordeeld en daarom misschien nog wel belangrijker dan je profieltekst. Zorg er in ieder geval voor dat je een duidelijke foto hebt van goede kwaliteit. Daarnaast is het belangrijk dat je er vrolijk en gelukkig uitziet, een glimlach kan dus geen kwaad. Probeer geen foto’s te plaatsen van je huisdier of oncharmante foto’s uit de kroeg. 

Ben actief op de datingsite
Als je jezelf hebt aangemeld kun je (helaas) niet achteroverleunen. Wil je de kans op een relatie vergroten, dan moet je zelf actief zijn. Bezoek regelmatig de datingsite, durf berichten te sturen en plaats regelmatig een nieuwe foto.
Tags:
4 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.