RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
12 dec
Kraamzorg kiezen: waar let ik op?

In verwachting van een kindje? Als aanstaande vader of moeder is het belangrijk om zaken zoals kraamzorg op tijd en goed te regelen. Tegenwoordig is het zo dat aanstaande ouders zelf een kraamzorgorganisatie mogen kiezen waarvan ze kraamzorg kunnen ontvangen. Maar waar let je eigenlijk op bij de keuze voor een kraamzorgorganisatie? En welke mogelijkheden zijn er allemaal?

De kraamzorgkiezer

Bij het zoeken van een kraamzorgorganisatie is het belangrijk om eerst te weten welke  kraamzorgorganisaties er eigenlijk allemaal zijn. Om aanstaande ouders een beetje op weg te helpen in het bos van vele kraamzorgorganisaties, is er nu de websitek kraamzorgkiezer.nl. Op deze website vind je alle kraamzorgorganisaties in Nederland! Vul je plaatsnaam of postcode in en binnen enkele ogenblikken verschijnt er een lijst met alle beschikbare kraamzorgorganisaties in jouw omgeving. Bij alle kraamzorgorganisaties staan de contactgegevens. Daarnaast worden er ook ervaringen gedeeld van de kraamzorgorganisaties, zodat je van andere ouders kan horen hoe zij de kraamzorg van het kraamzorgbureau hebben ervaren.

Waar moet je op letten bij het kiezen van kraamzorg?

Vanaf ongeveer de 12e week van de zwangerschap is het verstandig om op zoek te gaan naar een kraamzorgorganisatie en je daarbij aan te melden. Je kan in principe zelf kiezen voor een kraamzorgorganisatie, maar het is wel verstandig om bij je zorgverzekeraar even navraag te doen met welke kraamzorgbureaus zij samenwerken. De meeste kraamzorgorganisaties hebben contracten met alle zorgverzekeringen maar het is altijd verstandig om dit te checken. Daarnaast is het goed om te kijken bij welke kraamzorgorganisatie jullie een goed gevoel hebben. Houd je van jonge kraamverzorgster of juist van kraamverzorgsters met veel ervaring? De verschillende kraamverzorgsters staan vaak op de website wel vermeld. Tot slot is het slim om na te denken of je normale kraamzorg wilt ontvangen of juist kiest voor een kraamzorgbureau met een bepaalde overtuiging.

Informatie over kraamzorg

Naast het vergelijken van kraamzorgorganisaties kan je bij kraamzorgkiezer.nl ook terecht voor informatie over kraamzorg in het algemeen. Wat houdt kraamzorg precies in? Welke hulp ontvang je? En wanneer moet je kraamzorg eigenlijk regelen? In de verschillende blogs op de website vind je veel informatie over deze zaken.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.