RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
30 mei
Gerechten zonder koolhydraten

Met de veranderingen die het Voedingscentrum doorvoerde binnen de Schijf van Vijf, zijn steeds meer mensen op zoek naar gerechten zonder koolhydraten die makkelijk en snel te bereiden zijn. De run op koolhydraatarme gerechten is momenteel enorm. Wij geven je graag een inleiding.

Wat is koolhydraatarm eten?

Koolhydraatarm eten gaat uit van het idee dat koolhydraten ons dikker maken. Waar veel mensen voorheen voorzichtig waren met calorieën in zijn algemeen (koolhydraten maken deel uit van die calorieën) is het sinds een aantal jaar gespecificeerd op koolhydraten.

Deze zijn vaak toegevoegd aan voeding om meer smaak te geven, het langer houdbaar te houden enzovoorts.

Koolhydraatarm eten is bewuster eten. Gezondere ingrediënten, geen sausjes, weinig brood en pasta en vooral veel natuurlijke producten.

Wat kun je daarmee bereiken?

Het doel van de meeste mensen die volgens een koolhydraatarm recept leven is om af te vallen. Door minder koolhydraten binnen te krijgen, zou je ook minder dik moeten worden. Vet wordt dan sneller verbrand en niet meer opgeslagen als reserve.

Het primaire doel afvallen is voor veel mensen de belangrijkste beweegreden. Er zijn echter meer voordelen aan koolhydraatarme voeding:

* Je spijsvertering verloopt soepeler, evenals je stoelgang;

* Je krijgt meer energie doordat je meer eiwitten eet;

* Je krijgt meer zelfvertrouwen;

* Je voelt je over het algemeen meer gelukkig.

 

Vandaag nog beginnen

Het voordeel van koolhydraatarme gerechten is dat je er vandaag nog mee kan beginnen. In elke supermarkt zijn producten te vinden die passen binnen een gezonde koolhydraatarme maaltijd en die jij dus vanavond nog op tafel kunt zetten.

Probeer het een weekje uit en zie zelf wat het resultaat is.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.