RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
24 apr
5 tips om minder suiker te eten (maar toch te genieten!)

Even een koekje bij de koffie, een paar dropjes op je werk achter je bureau en ’s avonds nog een zak chips bij de televisie. We hebben het niet altijd direct in de gaten, maar we snoepen wat af met z’n allen. Natuurlijk weten we wel dat al die suiker en calorieën niet heel goed is voor ons lichaam. Hoe kunnen we toch blijven genieten zonder dat we een overkill aan suiker binnenkrijgen? Deze vijf tips helpen je daarbij. 

  1. Bepaal je snoepmomenten

Als je gek bent op chips, chocolade of koekjes, is het natuurlijk niet te doen om ineens helemaal niks meer te snoepen. En dat is ook helemaal niet nodig. Je mag af en toe best wat eten, maar moet vooral oppassen dat het niet teveel wordt. Plan daarom één of twee momenten in de week in dat je iets lekkers mag nuttigen, of kies voor één of twee superlekkere treats die jij ergens in de week mag eten.

 

  1. Compenseren is het keyword

Ga je naar een feestje? Maak dan keuzes: ga je deze avond wijntjes drinken, of kies je voor de lekkernijen? Natuurlijk is het weer van belang niet de hele bak leeg te eten, maar af en toe iets lekkers nemen mag dan best. Als je maar gaat voor óf, en niet én. Als je uit gaat eten bijvoorbeeld, eet dan de rest van de dag lichtere maaltijden of ga diezelfde dag nog even sporten. Bovendien kun je de suiker in bepaalde producten vervangen door suikervervangers zoals Sukrin.

 

  1. Drink water of eet een appel

Heb je honger of kun je de drang naar iets lekkers even niet weerstaan? Drink altijd eerst een glas water of eet een appel. Grote kans dat je hongergevoel even is weggezakt en als je uiteindelijk toch voor iets lekkers gaat, je minder eet. Een glas water drinken voordat je aan je avondeten begint is trouwens een goede manier om niet teveel te eten, omdat je een voller gevoel ervaart.

 

  1. Weg met de verleidingen

Hoe groot is de kans dat wanneer er iets lekkers op tafel staat, je er ook van eet? Geen snoep in huis hebben, maakt de kans waarschijnlijk groter dat je niet alsnog naar de supermarkt loopt. Ook op je werk zul je weleens blootgesteld worden aan snoep, zorg dan dat je een vervangend tussendoortje bij je hebt zoals studentenhaver, een ei of snoeptomaatjes.

 

  1. Maak een smoothie

Voor veel mensen is een avondje televisie een uitstekende gelegenheid om er iets lekkers bij te nemen. Als je tijdens het bereiden van je avondeten alvast een smoothie klaarmaakt voor later die avond, kan dat misschien wel voorkomen dat je de snoepkast open maakt. Het is immers zonde als je die lekkere smoothie moet weggooien, en als je hem ophebt zit je waarschijnlijk zo vol dat je geen zin meer hebt in iets anders. Bovendien kun je de smoothie ook als vervanger van een toetje nemen.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.