RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
03 jul
Houd je zwangerschap bij

Houd je zwangerschap bij

Als je weet dat je zwanger bent, is het natuurlijk een moment wat gevuld is met geluk. Zeker als je al een tijd aan het proberen was om zwanger te raken, voelt het als een groot geschenk. Meestal kun je daar helaas maar kort van genieten; al snel krijg je last van allerlei zorgen. Die lopen uiteen van de zorg of je wel genoeg ruimte in huis hebt tot of je wel goed genoeg voor je foetus zorgt. Zeker als je een tijdje niet veel voelt in je buik, kun je je als zwangere vrouw al snel zorgen gaan maken over het welzijn van je foetus. Gelukkig zijn er heel wat manieren om die zorg zo klein mogelijk te maken.

 

Weet waar je bent

Als je zwanger bent, wil je natuurlijk graag weten wanneer je uitgerekend bent. Op die manier kun je je optimaal voorbereiden op de geboorte van je kindje en alles wat daarna komt. Zodra je weet wanneer je bent uitgerekend, weet je natuurlijk ook hoe ver je bent. Dan kun je je zwangerschap bij gaan houden aan de hand van een zwangerschapskalender. Op zo’n kalender staat alles wat je zou willen weten over de fase waarin je zwangerschap zich nu bevindt. Hierbij kun je denken aan hoe groot je foetus ongeveer is, maar ook wat de gemiddelde vrouw meemaakt wat betreft misselijkheid, eetlust en de groei van je buik.

 

Verschillend per vrouw

Elke vrouw maakt natuurlijk een andere zwangerschap door. Voor de ene vrouw voelt het als een hele opgave, omdat je bepaalde dingen niet mag eten en drinken en je bovendien steeds meer gewicht met je meedraagt. Daardoor kun je last krijgen van je rug, wat het niet prettiger maakt. Ook zijn er natuurlijk vrouwen die ontzettend veel last van misselijkheid hebben. Over het algemeen hebben de meeste vrouwen last van misselijkheid tijdens het eerste trimester, maar er zijn pechvogels die er de hele zwangerschap last van hebben. Al met al moet je je dus niet teveel vergelijken met andere vrouwen, omdat elke zwangerschap anders verloopt.

 

Kalender per week

Een zwangerschapskalender houdt alles per week bij. Je kunt in die kalender dus zien wat er gebeurt, maar ook zelf bijhouden hoe je je voelt en bijvoorbeeld de omvang van je buik opschrijven. Dat is ook erg leuk om later terug te zien, omdat je op die manier je zwangerschap een soort van opnieuw beleeft. Het is als je zwanger bent dus absoluut een aanrader om een zwangerschapskalender bij te houden.

 

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.