RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
24 jul
Koolhydraatarm dieet is de gezonde manier van snel afvallen

Vandaag de dag is er steeds meer bewustwording over gezonde voeding. Niet alleen de superfoodies en veganisten zijn hiermee bezig, Nederlanders die dit niet zijn ook. Afvallen is iets waar veel aandacht aan wordt besteed en zo zijn er ook een hoop diëten om dit aan te pakken. Een simpele oplossing zou zijn minder eten, toch blijkt in de praktijk dat hiermee vaak niet het probleem van de baan is. Het klinkt ook niet vanzelfsprekend dat afvallen zonder te letten op koolhydraten , vetten, vetten het ideale strijdplan is. Mede hierdoor is het koolhydraatarm dieet zo geliefd omdat het alle elementen bevat om gezonder en slanker te worden. 

Wat houdt een koolhydraatarm dieet precies in?

De naam verklapt al een beetje op welke manier het dieet je laat afvallen. Koolhydraten zijn het makkelijkst voor je lichaam op te nemen en te gebruiken voor energie. In bijna alles wat je eet zitten koolhydraten. En daarom krijg je er ook veel van je lichaam binnen middels voeding en dranken. Koolhydraten zijn de in de meeste gevallen de reden voor overgewicht, daar waar vet nog vaak onterecht wordt bestempeld tot het aankomen van vet. Het checken van je koolhydraten heeft naast dat je er snel mee gaat afvallen nog meer voordelen. 

Waarom letten op je koolhydraten zo goed werkt?

Koolhydraten hebben de eigenschap dat ze makkelijk door je lichaam worden opgenomen. Uit je voeding haal je veel koolhydraten en hierin zitten ook veel snelle koolhydraten. Hiermee wordt bedoeld, koolhydraten die je snel voorzien van energie. Door de mate waarin het in onze maatschappij zitten verwerkt in veel producten, creëer je snel overschotten. Deze overschotten zorgen er stukje bij beetje voor dat je steeds meer aankomt, doordat deze eenvoudig worden omgezet in lichaamsvetten. Daarbij komt dat ze makkelijk worden weggegeten en zo razendsnel meer eet dan je verbruikt. Dagelijks tussen de 2400 en 2600 calorieën is normaal, respectievelijk voor vrouwen en mannen. Met teveel suikerrijke producten ga je hier al heel snel overheen. De combo van verkeerde koolhydraten en overschotten is het ideale recept voor overgewicht. Met een koolhydraatarm dieet ga je dit dan ook grondig aanpakken en compleet anders eten. 

Dit zijn de succesfactoren van het koolhydraten dieet

Verklaringen achter het succes zijn goed onderbouwd en bewezen en ook de manier waarop je koolhydraten gaat rangschikken is belangrijk. 

Je mag gewoon koolhydraten blijven eten alleen bewuster

Een mythe is het dat je helemaal geen koolhydraten meer mag eten. Wat minderen in de hoeveelheid en het zoeken naar een optimale verhouding is wel essentieel. Eten van koolhyrdaten die je snel worden gedistribueerd naar vetcellen in je lichaam is verreweg je voornaamste zorg. Dit heeft namelijk direct effect op je gewicht. 

Door te letten op de GI van koolhydraten val je af

We verstaan onder deze koolhydraten, die met een hoge GI oftewel Glycemische Index. Dit zijn koolhydraten die snel in de bloedbaan worden opgenomen en instant energie leveren. Denk hierbij aan een sportdrankje tijdens het sporten met daarin veel suikers. Een gewoonte maken van het eten van veel suikers of andere koolhydraten met een hoge GI valt niet aan te raden, zeker niet waar het op afvallen aankomt. Met een koolhydraatarm dieet (het is eigenlijk meer kennis) leer je welke koolhydraten je vet laten verbranden en welke niet. Het is meer een bewustwording van je eetpatroon en wat je erin aan kunt passen om je gewicht te controleren. Verder spelen andere factoren en processen hierin ook een rol. Alles wordt je duidelijk met de kennis over macronutriënten. 

Snel vet verbranden en tegelijkertijd gezonder worden

Dat is het mooie van een koolhydraten dieet. Want het betekent kort gesteld, het eten van minder suikers en andere minder complexe koolhydraten. Uiteindelijk komt er nog meer kijken bij een koolhydraatarm dieet, toch is dit de core. En door deze suikers met name kun je blij te grote hoeveelheden vermoeid raken, overgewicht met gepaarde klachten ontwikkelen en vergroot het de kans op diabetes of andere gerelateerde klachten. Door hier met dit dieet goed op te letten en enkel de goede koolhydraten te eten wordt je dus slanker en ook snel gezonder. Het maakt je dan ook snel fitter, in verhouding tot hoe je dit ervaart met overgewicht een ongezonde levensstijl. 

Het zijn meer inzichten en niet echt diëten

Ook al praten we over een dieet, het is feitelijk meer kennis over voeding die je opdoet. Hoe leuk is het om nieuwe gerechten te ontdekken die nog lekker zijn ook en ermee af te vallen. Dit is dan ook precies wat je met het koolhydraatarm dieet gaat doen. Op een gegeven moment heb je door welke voeding je op gewicht houdt en kun je ook zelf experimenteren. Daarbij kun je natuurlijk ook alle koolhydraatarme recepten gebruiken die je meestal in een koolhydraten dieet verkrijgt. Ideaal voor iedereen die snel wil afvallen en hier geen rare diëten voor hoeft te volgen, maar je voeding gewoonweg aanpassen naar wat werkt. En het is ook voor 95% je voeding die het hem doet! 

Koolhydraatarm dieet is niet duur en voor iedereen betaalbaar

Daar waar veel diëten het geld uit je zak kloppen, is dit dieet niet eens duur. Je ziet daarmee ook gelijk de intentie waarmee het is ontwikkeld. Ja, ze bestaan echt! Diëten, zoals een koolhydraten dieet dat deskundig in elkaar steekt en werkt, die ook echt bedoeld zijn om jou te helpen met afvallen. Laat je dan ook niet misleiden door allerlei wondermiddeltjes, maar pak je voeding aan en moet je zien hoe snel je gaat afvallen. 

Conclusie van het dieet

Je zal er op een gezonde manier een ferme 1,5 tot 2,5 kilo per week mee afvallen. Hierdoor is het een dieet dat er snel voor zorgt overgewicht kwijt te raken. Het met name aanpassen van je voeding met bewezen technieken is de drijvende kracht. Hiermee worden ook andere voordelen in stelling gebracht. Iedereen kan het volgen, volhouden, vet verbranden en vrolijker door het leven gaan. Dit maakt het door positieve ervaringen gedragen koolhydraatarm dieet een sterk staaltje in zijn soort. 

Hoe ziet een koolhydraatarm dieet eruit en waar kan je het bestellen?

Het is een E-boek (of fysiek “normaal” boek) waarin alle kennis, recepten, feitjes en tips zijn gebundeld. Je kunt het boek online bestellen en zal je doorgaans niet veel meer kosten dan een ander willekeurig boek. Waarschijnlijk is het zelfs nog goedkoper dan de meeste andere boeken. Op de website https://degezondekeuze.nl/ kun je er alles over vinden en ook waar je het dieet kunt bestellen.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.