RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
31 jul
Fysiotherapie & zorgverzekering

Basisverzekering
De basisverzekering vergoedt tegenwoordig alleen chronische aandoeningen vanaf de 21ste behandeling. De eerste 20 behandelingen moet je dus zelf betalen, maar hiervoor kun je ook een aanvullende verzekering aansluiten. De bijdragen aan de fysiotherapie vallen onder het eigen risico. Dit betekent dat de behandelingen die worden vergoed vanuit de basis zorgverzekering, voor eigen rekening zijn.

Aanvullende verzekering
Weet je van jezelf dat je vaak naar de fysiotherapeut moet, je veel sport, je snel blessures oploopt of dat je gezondheid achteruit gaat, dan is een aanvullende verzekering al snel noodzakelijk. Het verschilt per zorgverzekering hoe hoog de vergoeding is. De ene verzekering vergoedt een vast aantal behandelingen per jaar, bijvoorbeeld 12 of 27 behandelingen. Andere zorgverzekeraars vergoeden een maximum bedrag, bijvoorbeeld €250 per jaar. Een bezoekje aan de fysiotherapeut ligt meestal tussen de €25 en €45.

Jonger dan 18 jaar?
Ben je jonger dan 18 jaar en maak je gebruik van fysiotherapie, dan worden de eerste 9 behandelingen vergoed door de basis zorgverzekering. Mochten er meer behandelingen nodig zijn, dan worden ook de volgende 9 behandelingen vergoed. Na deze 18 behandelingen zul je de kosten voor eigen rekening moeten nemen of moeten overwegen een aanvullende zorgverzekering aan te schaffen. Jongeren met een chronische
aandoening krijgen alle behandelingen die nodig zijn vergoed, op voorwaarde dat de chronische aandoening op de lijst staan. Deze lijst is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

De juiste zorgverzekering kiezen
Het is dus van groot belang dat je weet wat jouw zorgverzekeraar vergoedt. Zo kunnen er geen onverwachte kosten ontstaan en weet je waar je aan toe bent. Het loont zich om elk jaar opnieuw te bekijken welke zorgverzekering het beste bij jou situatie past. Overstappen naar een andere zorgverzekeraar is helemaal niet moeilijk. Gebruik bijvoorbeeld de zorgvergelijker van Webzorg. Een passende zorgverzekering is zo gevonden en de oude verzekering wordt door uw nieuwe verzekeraar opgezegd. U heeft er dus verder geen opkijken naar.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.