RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
08 aug
Waarom een keukenmachine gezond is in de keuken

Een keukenmachine is een veelzijdig apparaat dat in veel keukens staat. Het apparaat bestaat al meer dan 30 jaar en hoewel er veel snufjes aan zijn toegevoegd, is de basis hetzelfde gebleven. De keukenmachine kan vrijwel alles: hakken, snijden, schaven, mixen, mengen enzovoorts. In een tijd waarin mensen steeds minder tijd willen besteden aan koken, is een keukenmachine onmisbaar. Sterker nog: uit onderzoek blijkt dat een keukenmachine gezond is in de keuken!

Gemakkelijker vers eten bereiden

 

Steeds meer mensen willen een keukenmachine kopen. Dat is begrijpelijk, want een keukenmachine maakt het een stuk makkelijker om vers eten te bereiden. Wil je bijvoorbeeld verse snijboontjes eten? Je doet ze in de keukenmachine en die snijdt ze voor je. Een goede keukenmachine kan vrijwel alle groenten bewerken. Je kunt er ook verse friet mee snijden uit aardappels, wat een stuk gezonder is dan voorgebakken friet. Vers klaargemaakt eten is veel lekkerder dan kant-en-klaar en met een keukenmachine hoef je er haast niets meer voor te doen.

 

De veelzijdigheid van de keukenmachine

 

Een keukenmachine helpt je heel gemakkelijk bij allerlei dingen in de keuken. Dit zijn voorbeelden van wat je kunt met een keukenmachine:

-     Zelf ijs maken

-     Deeg kneden

-     Beslag mengen

-     Groenten snijden

-     Smoothies blenderen

-     Verse pasta maken

De keukenmachine zorgt ervoor dat je vrijwel alle recepten gewoon zelf kunt maken. Je werkt met verse ingrediënten en toch is het net zo makkelijk als koken met pakjes en zakjes. Zo krijg je er zin in om lekker te koken en te bakken!

 

De keukenmachine als gezond apparaat

 

Uit onderzoek komt naar voren dat mensen met betere apparatuur in de keuken vaker gezond eten. Dat heeft onder andere te maken met het gemak waarmee zulke apparaten werken. Zou je normaal gesproken meer dan een halfuur bezig zijn om bietjes te snijden, jouw keukenmachine doet het in vijf minuten. In de tussentijd kun jij gewoon bezig met andere dingen. Ook een frisse fruitsalade is in no time gereed. Een goede keukenmachine is gemakkelijk in het gebruik en is ook eenvoudig schoon te maken. Zo zit je na een keer uitgebreid koken niet meteen met een aanrecht vol afwas. Dit gebruiksgemak zorgt ervoor dat je na een werkdag veel sneller zelf gaat koken zonder pakjes en zakjes.

 

Gezonder koken en beter eten zijn een belangrijke sleutel tot een algemene goede gezondheid. Het gebruik van veel pakjes en zakjes heeft een negatieve invloed. Er zit vaak veel te veel zout in kant-en-klare producten. Het is dan ook beter voor je gezondheid als je lekker zelf aan de slag gaat in de keuken. Met een keukenmachine is dat ook zo gepiept. Je kunt zelfs meerdere dingen tegelijk doen! Krijg je bijvoorbeeld visite? Dan zorg je dat de keukenmachine het beslag maakt voor de appeltaart terwijl jij de appeltjes schilt. Zo ben je twee keer zo snel klaar met elk recept.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.