RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
15 aug
5 tips om effectief een zorgverzekering te vergelijken

5 tips om effectief een zorgverzekering te vergelijken

Als het om zorgverzekeringen gaat, wil je de laagste prijs betalen voor de beste kwaliteit. Goed online een zorgverzekering vergelijken op prijs, voorwaarden en de kleine lettertjes, kan je als consument veel geld besparen. Hoe doe je dat precies, zodat je de goedkoopste zorgverzekering krijgt? In deze blog vijf nuttige tips om zorgverzekeringen te vergelijken en deze te selecteren op de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Tip 1 - Vergelijk online
Wie een zorgverzekering wil vergelijken, doet dat online. De vergelijkingssite Overstappen.nl heeft hoge klantbeoordelingen als het gaat om het online vergelijken van zorgverzekeringen. Je kunt bij Overstappen.nl precies aangeven wat voor soort zorgverzekering je wilt, vergelijken op de voorwaarden en daarna sorteren op de goedkoopste prijs.

Een prima website waarop je eveneens zorgverzekeringen kunt vergelijken, is Easyswitch.nl. Deze website is onafhankelijk, betrouwbaar en beschikt - net als de vergelijkingssite Overstappen.nl - over het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Tip 2 - Kies voor een zorgcollectief!
Wat veel voordeel kan opleveren, is aansluiting bij een zorgcollectief of een spaarprogramma. Hier een zorgverzekering vergelijken en afsluiten levert al snel 10 procent korting per jaar op. Het maakt niet uit welke zorgverzekeraar je kiest. Je krijgt de korting elke maand gestort in een speciaal, persoonsgebonden account via jouw verzekeraar en kunt die op hert door jou gewenste moment laten uitbetalen via een uitbetalingsverzoek.

Tip 3 - Verzekeren via je werkgever
Als je een baan hebt, kun je je vaak ook via je werkgever aansluiten bij een zorgcollectief. Dat levert dan algauw 5 à 10 procent korting op. Wellicht echter is een collectieve zorgverzekering buiten je werkgever om alsnog goedkoper. En vergelijk voordat je beslist altijd goed de uiteenlopende voorwaarden per verzekeraar.

Tip 4 - Kies alleen wat je nodig hebt
Belangrijk bij het vergelijken van een zorgverzekering is om alleen die diensten en garanties te kiezen die je echt nodig hebt. Over-verzekeren kost geld waarop je vrij gemakkelijk kunt bezuinigen. 

Het kiezen van een hoger eigen risico - bijvoorbeeld van 385 euro naar het maximum van 885 - kan je zomaar honderden opleveren. Tenzij je natuurlijk de pech hebt dat je net dat jaar extra aanvullende zorg nodig hebt.

Tip 5 - Vergelijk altijd goed de voorwaarden
De laatste tip klinkt logisch, maar wordt vaak vergeten en is wel heel belangrijk. Kies namelijk niet alleen voor de laagste prijs, maar vergelijk altijd op de voorwaarden en kleine lettertjes van de diverse zorgaanbieders. Zo kom je achteraf nooit voor onaangename verrassingen te staan. Vergelijk snel jouw zorgverzekering 2018 voor het aankomende jaar en kijk hoeveel je kunt besparen!

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.