RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
15 aug
Gezondheid en fietsen, gezonder dan je denkt.

Wij Nederlanders weten het natuurlijk allemaal – fietsen is gezond! Fietsen is een laagdrempelige manier van bewegen, of dit nu op een e-bike is of op een normale. Dat betekend dat het gemakkelijk is (als je het eenmaal geleerd hebt) om je op deze wijze voort te bewegen omdat fietsen je gewrichten ontziet. Door plaats te nemen op het zadel plaats je je gewicht hier niet direct op en belast je je gewrichten minder. Maar – er zijn meer gezondheidsfeitjes als bijkomend voordeel waardoor jij vast en zeker sneller op je fiets zult stappen. Welke dat zijn lees je in deze blog!

Fietsen is slaapverwekkend!

Onderzoekers van de Stanford Universiteit hebben mensen met slaapproblemen, en dan met name slapeloosheid, gevraagd om om de dag 20 tot 30 minuutjes actief te fietsen. Door deze vorm van inspanning sliepen de patienten niet alleen sneller in maar sliepen ze ook nog eens langer door.
Hoe dat kan? Door te fietsen verlaagt het stresshormoon Cortisol in je lichaam. En we weten natuurlijk allemaal al dat stress niet goed is voor je lichaam! Hierdoor slaap je dieper en dus langer door.

Brain Games met de elektrische fiets!

Door op de elektrische fiets te stappen kun jij niet alleen je spiermassa vergroten maar ook je grijze massa helpen. Door te fietsen verdubbel of verdrievoudig je de productie van zenuwcellen in je hersenen waardoor er heel veel cellen, nieuw en oud, beter met elkaar kunnen communiceren en daar heb jij dus profijt van. Want zo functioneert je brein sneller- en beter! En dat is natuurlijk het belangrijkste. Door te fietsen blijf je dus geestelijk jonger. Elke dag op de fiets naar je werk stappen heeft dus grote voordelen! Niet alleen voor op je werk maar ook voor thuis.

Van kop tot ehm, ja...

Beweging zorgt niet alleen voor een hogere verbranding maar ook dat je voedsel sneller verteerd word. Dat is belangrijk voor je stoelgang. Misschien niet het meest prettige onderwerp maar dit zorgt er maar mooi wel voor dat je je minder snel opgeblazen voelt en dat er meer water blijft “hangen”.  Dat zorgt er dus weer voor dat je gemakkelijker naar de wc kunt. Tja, zoals gezegd misschien niet het leukste feitje maar het is wel een belangrijk onderdeel van je spijsvertering! Met een fijn gevoel in je buik stap je ook erder op de fiets!

Geestelijke gezondheid

Door te fietsen ga je bewegen en dat heeft een positieve weerslag op je geestelijke gezondheid. Mensen met een actieve levensstijl zitten doorgaans lekkerder in hun vel. Ook vergroot fysieke beweging je gevoel van eigenwaarde. En alsof dat niet genoeg is verlaagt fietsen het stressniveau in je lichaam waardoor je ook in rust meer kunt ontspannen. Dus fietsen draagt bij aan een gelukkig leven!

En het mooie van dit alles? Ook met een elektrische fiets gelden alle gezondheidsvoordelen. Of je nu fiets met of zonder ondersteuning – je blijft in beweging en daardoor gezond! 

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.