RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
16 aug
Een kleine ingreep met een groot effect

Steeds meer zien we in Nederland het aantal cosmetische ingrepen toenemen. Of het nu een grote ingreep is, zoals bijvoorbeeld een neuscorrectie, of een wat kleinere ingreep, de cosmetische branche heeft goede jaren. Eén van die kleine ingrepen is de ooglidcorrectie. Maar wat houdt deze ingreep precies in, en wat zijn de effecten ervan?

Een korte behandeling van nog geen 30 minuten

Eigenlijk stelt een ooglidcorrectie niet zo veel voor. De naam laat het heftiger klinken dan het daadwerkelijk is. Er wordt een klein stukje huid bij de onder- of boven oogleden verwijderd waardoor je hier geen hinder meer van zult ondervinden. Al met al duurt de ingreep nog geen half uur, je bent dus zo weer klaar.

Niet alleen voor cosmetische doeleinden

Nu zul je misschien denken dat de meeste mensen een ooglidcorrectie laten uitvoeren vanwege cosmetische redenen. Nu is dit zeker bij veel, voornamelijk vrouwen, het geval, maar we zien ook dat veel mensen een dergelijke behandeling ondergaan omdat ze hinder ondervinden van te zware oogleden.

Zo kun je met het ouder worden zwaardere oogleden krijgen waardoor deze gaan hangen. Hierdoor kan het moeilijker zijn om je ogen open te houden en kun je zelfs minder goed gaan zien. Ook je zicht kan er dus op achteruit gaan.

Korte ingreep, groot effect

Daarom is deze behandeling erg in trek bij wat oudere mensen. Met een kleine aanpassing kun je al snel weer een heel stuk prettiger leven. Of je nu een een jongere gezichtsuitdrukking wilt krijgen, of dat je af wilt van die zware oogleden, een ooglidcorrectie kan in veel gevallen een goede uitkomst bieden.

Lees meer over de behandeling zelf en de effecten op
https://www.huisartskliniek.nl/behandelingen/chirurgisch/ooglidcorrectie

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.