RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
27 jul
Zo voorkom je eelt op je voeten

Eelt op de voeten is iets waar veel mensen last van hebben. Ongeveer 10 % van de Nederlanders heeft last van eelt, verdikkingen of wratten. Toch is eelt relatief gemakkelijk te voorkomen als je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Eelt in kleine hoeveelheden is helemaal niet erg. Toch kan er een ophoping ontstaan door teveel wrijving. Dit is vaak te wijten aan schoeisel en/of de stand van je voeten.

De juiste schoenen

Het zijn niet per se speciale schoenen die je nodig hebt, al helpt het wel om schoenen te kopen die ‘ademen’. Waar je echter vooral op moet letten is de schoen zelf en de pasvorm. De schoen moet niet te ruim zitten, want hierdoor werk je de wrijving die eelt veroorzaakt in de hand. Tevens moeten de schoenen niet knellen, want hoewel dat misschien niet direct eelt veroorzaakt, krijg je daardoor wel andere problemen. Het dragen van schoenen met blote voeten is ook geen goed idee. Zorg er voor dat je altijd sokken draagt en zorg er ook voor dat de sokken groot genoeg zijn. Je kunt de kans op eelt ook verkleinen door te wisselen van schoenen. Op deze manier geef je de schoenen die je niet draagt de gelegenheid om te ‘ademen’.

De stand van de voeten

Een andere oorzaak van eelt is de stand van je voeten. Als de stand van je voeten onnatuurlijk is, dan is er sprake van teveel druk op een bepaalde plekken op de voet. Indien dit het geval is, kun je het beste naar een fysiotherapeut gaan of een orthopeed. Die laatste kan een blauwdruk maken van je voet en op basis daarvan een corrigerende steunzool voor je maken. Daarmee komen je voeten weer in een natuurlijke balans. Eelt verwijderen In het geval dat je al eelt hebt, is het verstandig om de eeltlaag te verwijderen alvorens je maatregelen neemt om eelt te voorkomen. Eelt verwijderen kun je gemakkelijk zelf doen. Je kunt bijvoorbeeld twee maal per week een voetenbad te nemen. Na een periode van 10 minuten in het voetenbad wordt de eeltlaag zacht en kun je het met een vijl, rasp of mesje gemakkelijk en pijnloos verwijderen.

Wil je meer weten over eelt of andere gezondheid gerelateerde onderwerpen? Neem dan gerust eens een kijkje op GezondheidsNieuwtjes.nl.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.