RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
02 okt
De 7 beste tips voor een gezondere levensstijl

Gezond leven. We willen het allemaal, maar met een veeleisende baan, een druk sociaal leven en het huishouden schiet het er nog wel eens bij in. Maar met deze 7 eenvoudige tips kan je op een simpele manier je leven een tikje gezonder maken.

Tip 1: Eten zonder afleiding

Gedachteloos voor de televisie een bord spaghetti naar binnen werken. We maken ons er allemaal wel eens schuldig aan. Zonde, want zo geniet je veel minder van je eten en eet je doorgaans ook meer. Dek dus de tafel en geniet samen met je gezin van het avondeten. Is nog een stuk gezelliger ook.

Tip 2: Zorg voor voldoende slaap

Slaap is ontzettend belangrijk om goed te kunnen functioneren. Zorg dus dat je ’s avonds op tijd naar bed gaat en dat je slaapkamer rustig, koel en donker is. Toch problemen met in slaap vallen? Magnesium kan helpen om te ontspannen.

Tip 3: Beperk de inname van cafeïne

We zeggen niet dat je volledig moet stoppen met het drinken van koffie, maar probeer de inname van cafeïne te beperken tot 2 kopjes per dag. Ben je een die hard koffiedrinker? Dan zal je merken dat het de eerste dagen echt even lastig is, maar probeer vol te houden. Je zult zien dat het na een paar dagen al veel beter gaat en je meer energie krijgt.

Tip 4: Bescherm je huid

We weten het allemaal: de zon is slecht voor je huid en in het voorjaar en de zomer smeren we er lustig op los met zonnebrandcrème. Maar wist je ook dat je in de herfst en winter je huid moet beschermen tegen de zon, zelfs op een bewolkte dag? Zorg dus voor een dagcrème met een minimale SPF van 30. Zo weet je zeker dat je huid goed beschermd is.

Tip 5: Eet gevarieerd

De basis voor een gezonde levensstijl is goede voeding. Dit betekent voldoende groenten en fruit, volkorenproducten, peulvruchten, noten en vis. Lukt het je niet altijd om gezond te eten? Een multivitamine is dan een goede aanvulling.

Tip 6: Beweeg

Het liefst ploffen we na een lange dag werken op de bank, maar geloof ons: van sporten krijg je juist energie. Ga dus nog even dat half uurtje hardlopen of naar de sportschool voor een groepsles. Je voelt je niet alleen beter, je verbrandt er ook de nodige kilo’s mee. Win-win!

PS: ’s avonds geen energie of te druk? Sta een half uurtje eerder op om te hardlopen. Het perfecte begin van de dag!

Tip 7: Zorg voor voldoende frisse lucht

In de herfst en winter zitten we voornamelijk binnen. Zonde, want juist de frisse buitenlucht is goed voor je en geeft je energie. Probeer dus elke dag minimaal een half uurtje buiten te lopen (bijvoorbeeld tijdens de lunch of na het avondeten).

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.