RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
11 okt
5x Apps voor een goed eetpatroon

Het is maar goed dat de meeste smartphones voorzien zijn van een enorme interne opslag, want tegenwoordig kun je voor elk wiswasje een applicatie downloaden op je telefoon. En ja, tot aan het onnodige aan toe. Denk bijvoorbeeld aan iFart (je kunt al raden wat dit is) en iBeer, waar je beeldscherm een tijd in een zeer realistisch (uhum) biertje verandert. Gelukkig is de PlayStore ook voorzien van veel nuttige applicaties die je daadwerkelijk kunt integreren in je dagelijkse leven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een applicatie die je helpt om je oordopjes weer terug te vinden? Ideaal! Daarnaast zijn er ook nog tal van voedingsapplicaties, die zeker weten handig zijn: een actieve steun om je gestelde doelen te behalen. Wij hebben de vijf interessantste voedingsapps voor je op een rijtje gezet! 

  1. Eetmeter applicatie

De eetmeter applicatie is uitgebracht door het voedingscentrum, de expert op het gebied van voeding en dieet. Zij gaan uit van de Schijf van Vijf en baseren hun voedingsadvies op basis van deze vijf categorieën: groente & fruit, volkoren koolhydraten, plantaardige vleesproducten, zachte en vloeibare vetten, en suikervrije dorstlessers. Kortom, precies wat je nodig hebt! Voer je leeftijd, gewicht, geslacht en bewegingsniveau in de applicatie in en jouw persoonlijke voedingsadvies wordt weergegeven. Door vervolgens precies per dag aan te geven wat je eet, krijg je inzicht in de hoeveelheid vitamines en mineralen die je dagelijks binnenkrijgt en of dit in lijn is met de Schijf van Vijf. 

  1.  Hoeveel personen eten er mee?

Als je standaard met vijf personen eet, dan weet je op een gegeven moment wel hoeveel eten je klaar moet maken. Als dit aantal zo nu en dan varieert, is het verstandig om de Slim-Koken applicatie erbij te houden. Het doel van deze app is onder andere het verlagen van de hoeveelheid weggegooid voedsel. In Nederland alleen al staat de teller jaarlijks op 0,8 miljard kilo. Hoe pakt deze app dat aan? De app geeft je kook-, koop-, en bewaartips en adviseert je heerlijke recepten die je kunt maken met overgebleven restjes. 

  1. Papieren boodschappenlijstje? Nee.

Die papieren boodschappenlijstjes zijn hartstikke handig, ze besparen veel geld en helpen je om efficiënt te shoppen. Je gaat thuis al na welke boodschappen je nodig hebt, waardoor je minder snel overgaat tot spontane aankopen. Dit komt een eventueel dieet ten goede, om nog maar te zwijgen over je portemonnee. 

Er zijn tal van applicaties die je kunt gebruiken als digitaal lijstje, waaronder zelfs het standaard ingestelde kladbok. Daarnaast zou je de applicatie van je supermarkt kunnen downloaden, zoals Appie van Albert Heijn. Terwijl je het assortiment bekijkt, kun je jouw boodschappen toevoegen aan het lijstje en deze meenemen de supermarkt in. Het voordeel is dat je het lijstje minder snel vergeet vergeleken met de papieren versie, en je geen gedoe meer ervaart met een gefriemeld briefje in je zelf ontworpen Samsung Galaxy S7 hoesje. 

  1. Boodschapp

Naast het feit dat de naam van deze app geniaal is, is het ook nog eens een aanrader om binnen korte tijd op je telefoon te installeren. Deze applicatie richt zich voornamelijk op verantwoord eten en dat doet dat doormiddel van de ingrediënten die in ieder product verstopt zitten. Als je rekening moet houden met een allergenendieet, dan is de Boodschapp Glutenvrij interessant. Zowel lactose als gluten worden hier duidelijk aangegeven. 

  1. Oost West Vers Best!

Vers eten, dat wil je het liefst toch elke dag? Het verschil in smaak tussen producten van de groenteboer en marktkraampjes, vergeleken met de supermarkt: hemels! De app die jou op de hoogte brengt van alle regionale producten en lokale aanbieders is Buitenmarkt. De app geeft precies aan wat de dichtstbijzijnde vestiging is voor jouw verse tomaten en vijgen. Bevestig je telefoon in één van de (vooral praktische) fiets hoesjes, en navigeer naar het marktje toe. 

Welke voedingsapplicatie hoort er volgens jou nog meer in dit rijtje thuis?

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.