RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
24 okt
Een telefoon vergelijken in 4 stappen

Elk jaar worden er steeds meer nieuwe telefoons uitgebracht en verkocht. Een telefoon kiezen wordt daardoor steeds moeilijker omdat de keuze met de jaren steeds groter wordt, want welke telefoon past nou bij jou en word je blij mee, en hoe zit dat dan met prepaid of een abonnement. In deze tekst staan 4 stappen waar je op moet letten bij een telefoon vergelijken.

Stap 1: Welke telefoon kies je?

Om een telefoon te kiezen moet je jezelf een paar vragen stellen. Als eerst wordt de vraag welk bedrag jijzelf zou willen uitgeven aan een telefoon. Heb jij veel geld over voor een telefoon, of vind je dat juist zonde en ga je liever voor iets goedkopers? Wil je een simlock-vrije telefoon en betaal je de telefoon in een keer en koop je er een simkaart bij, of betaal je liever maandelijks voor een telefoon in combinatie met belminuten en MB’s?

Stap 2: Lengte abonnement

Een abonnement van een telefoon en/of simkaart is vaak standard 1 of 2 jaar. Je betaald per maand een bedrag om jou telefoon en simkaart te mogen gebruiken. Sinds een korte tijd bestaat er ook bij sommige providers dat je een abonnement per maand weer op kan zeggen. Daar betaal je per maand dan wel wat extra voor, maar daardoor zit je nergens meer aan vast.

Stap 3: Welke provider?

Elke provider heeft weer andere opties en prijzen. Voor de een betaal je misschien wel meer dan een andere provider, maar heeft de duurdere provider misschien wel meer bereik dan de goedkopere provider. Belangrijk is dat je providers met elkaar vergelijkt met jou eisen die je hebt voor een provider. Vaak zit er toch nog wel een verschil tussen de keuzes die je hebt en heb je makkelijk een keuze kunnen maken.

Stap 4: Hoeveel belminuten en MB’s?

Om te kunnen bellen, en om MB’s te kunnen gebruiken heb je een simkaart nodig. Om een simkaart te kopen zijn er 3 mogelijkheden: Sim-only, Abonnement met een telefoon erbij of prepaid. Per persoon is het verschillend wat iemand nodig heeft en op welke manier diegene het goedkoopste uit kan zijn. Ook per provider zit er een prijsverschil in. Met het kijken naar een abonnement is het handig om eerst te gaan kijken wat jij zou willen en wat voor een prijs je er voor over zou hebben.

Een telefoon vergelijken in combinatie met een abonnement is iets wat je eigenlijk altijd moet doen wanneer je een abonnement zou willen hebben. Zo kan je voor de aankomende een of twee jaar het beste en voordeligste abonnement afsluiten.

 

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.