RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
27 okt
Energie vergelijken & besparen

Sinds 2004 mogen energieleveranciers hun eigen prijzen bepalen, de concurrentie is in die tijd enorm gegroeid. Mensen begonnen met het overstappen naar een andere provider om geld te besparen. Maar tegenwoordig is het overstappen van energieleverancier gedaald in cijfers en blijven de meeste klanten kleven bij een specifieke provider. Toch kun je tot wel 450 euro per jaar besparen als je energie met elkaar gaat vergelijken.

Waarom energie vergelijken?

Door energie vergelijken ben je verzekerd van dé goedkoopste energieleverancier. De meeste mensen denken dat het overstappen van provider een heel gedoe is, maar het is eigenlijk heel makkelijk. Online vul je in de vergelijker jouw adres en (een schatting van) jouw verbruiksgegevens. Vervolgens zet de vergelijker alle providers op een rij met de meest geschikte providers voor jouw situatie en kun je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier zoeken die bij jou past. Als laatste maak je contact met de energieleverancier die je gekozen hebt en je bent klaar. Energieleveranciers met elkaar vergelijken is alleen maar voordelig voor jou en je bespaart er meer geld mee dan dat je denkt.

Energie vergelijken loont

Ieder jaar krijg je een welkomstkorting wanneer je naar een nieuwe energieleverancier overstapt. Dit is een vooraf bepaald bedrag dat wordt betaald door de provider en dus niet wordt meegerekend met het voorschotbedrag dat jij moet betalen. Ook deze welkomstkorting is te merken als je energie met elkaar gaat vergelijken. Verder bespaar je natuurlijk honderden euro's met het overstappen van energieleverancier naar de voor jouw goedkoopste energieleverancier. Ook bieden leveranciers ieder jaar stijgende kortingen aan als je gaat overstappen, hier kun je van profiteren door regelmatig over te stappen. Dit is positief voor je energiekosten en uiteindelijk dus ook voor jouw portemonnee! Je wilt immers toch niet dat je geld moet uit gaan geven aan kosten in plaats van plezierige activiteiten.


Waarom stappen veel mensen dan toch niet over?

Dit komt doordat het individu liever de dingen houdt zoals ze zijn. Mensen ervaren het overstappen ook als lastig en denken dat het juist meer geld kost, maar uiteindelijk is het juist het tegenovergestelde. "Ik zit goed bij mijn huidige provider" is een veelgehoord antwoord op de vraag waarom iemand niet overstapt, toch moeten mensen gaan inzien dat energie met elkaar vergelijken alleen maar voordelig voor jezelf kan zijn. Het enige kleine nadeel is dat je een gedeelte van je vrije tijd kwijt bent, maar je bespaart er wel veel geld mee! Dus waarom zou je zo'n eenvoudige kans naast je laten liggen als je tot wel 450 euro per jaar kan besparen en kortingen kan krijgen?

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.