RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
28 okt
6 redenen waarom seks goed is voor je gezondheid

Als je gezond door het leven wilt gaan, is het aan te raden om regelmatig seks te hebben. Seks is namelijk erg goed voor je gezondheid. Naast het gezond eten en voldoende bewegen, is ook het hebben van seks onmisbaar om gezond te leven. Veiligggenieten.nl geeft je 6 redenen waarom seks goed is voor je gezondheid.


1. Ontspanning

Ben je vaak gestrest en onrustig? Dan is het aan te raden om iets de doen waar je ontspannen van wordt. Als je op zoek bent naar optimale ontspanning, dan is het hebben van seks een goede oplossing. Seks zorgt er namelijk voor dat je bloeddruk verlaagd wordt waardoor je heerlijk rustig zal worden. Heb je regelmatig seks? Dan zul je op een gegeven moment ook merken dat je beter met stress kunt omgaan.

2. Goed voor je hart

Als je regelmatig seks hebt als man, verklein je de kans op een hartaanval. Het is dan wel de bedoeling dat je minimaal twee keer per week seks hebt. Seks zorgt er namelijk voor dat je hartslag opvoert, dit zorgt ervoor dat je bloed sneller doorstroomt. Dit is goed voor je hart en bloedvaten.

3. Heerlijk slapen

Seks zorgt voor een goede nachtrust. Dit is vooral belangrijk voor mensen die niet goed in slaap kunnen vallen. Tijdens seks komt er een stofje vrij dat oxytocine heet vrij. Dit stofje zal je een heerlijk ontspannen gevoel geven waardoor je snel in slaap kunt vallen.

4. Sterke bekkenbodemspieren

Vrouwen die regelmatig seks hebben, zorgen ervoor dat ze hun bekkenbodemspieren trainen. Deze spieren gebruik je om controle over je blaas te hebben. Heb je regelmatig seks? Dan zal je waarschijnlijk minder snel last krijgen van incontinentie.

5. Een mooie huid

Tijdens het hebben van seks zul je gaan zweten. Zweten zorgt ervoor dat je poriën schoon worden gemaakt. Hierdoor zal je huid mooier en gezonder ogen.

6. Geen pijn

Wil je liever geen seks omdat je ergens pijn hebt? Dit hoeft geen excuus te zijn. Seks werkt namelijk pijnstillend. Tijdens seks komt namelijk ook het stofje endorfine vrij. Endorfine zorgt ervoor dat pijn onderdrukt wordt. Door dit stofje voel je even geen pijn. Sommige klachten blijven zelfs weg na het hebben van seks. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn. Er zijn veel mensen die voor het hebben van seks last hebben van hoofdpijn, en na de seks nergens meer last van hebben.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.