RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
20 nov
Deze verzekeringen zijn handig om af te sluiten voor je kinderen

Bij kinderen zit een ongelukje in een klein hoekje, nietwaar? Zowel thuis als buiten de deur loopt een kind risico. Welke verzekeringen je afsluit voor jouw kinderen is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Uiteraard kijk je ook naar de risico's en of het nuttig is om een bepaalde verzekering af te sluiten. Welke verzekeringen zijn verplicht en welke zijn optioneel?  
 
Zorgverzekering - De juiste zorg voor je kinderen 
Kinderen tot 18 jaar zijn gratis mee te verzekeren op de zorgverzekering van de ouders. Belangrijk is om je zoon of dochter binnen 4 maanden na geboorte aan te geven bij je zorgverzekeraar. Doe je dit niet, dan loop je het risico om zorgkosten zelf te moeten betalen. Heb je een aanvullende zorgverzekeringen? Dan gelden deze vaak ook voor je kinderen. Lopen de zorgkosten hoop op, maak dan eens een berekening via
toeslagen.nl of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag.  
 
Begrafenisverzekering - Voor een betaalbare uitvaart 
Ieder mens kan onverwachts overlijden, zo ook een klein kind. Met een begrafenisverzekering dek je de kosten van een uitvaart. Is jouw kindje ouder dan 24 weken? Dan ben je verplicht om je kindje te begraven of te cremeren. Bij de meeste verzekeraars kun je kinderen meeverzekeren op jouw begrafenisverzekering vanaf week 20 of 24 van de zwangerschap. Uiteraard kun je ook een aparte begrafenisverzekering afsluiten na de geboorte van je zoon of dochter. Je hebt de keuze uit diverse uitvaartverzekeraars waar je een verzekering kunt afsluiten voor kinderen.  
 
Met een begrafenisverzekering zorg je ervoor dat jij als nabestaanden niet met hoge financiële lasten komt te zitten. Een begrafenis of crematie komt veelal niet onder de € 5.000,- uit. Dit geld moet je bij het vroegtijdig overlijden van je zoon of dochter wel op je rekening hebben staan. Wil je een verzekering afsluiten? Maak gebruik van een handige vergelijkingstool en vergelijk begrafenisverzekeringen op premies en voorwaarden.  
 
Opstalverzekering & inboedelverzekering - Voor alles in en rondom het huis 
Je huis verzeker je niet alleen tegen onheilen van buitenaf. Heb je een koophuis? Dan is een opstalverzekering zeker handig. Daarmee verzeker je alles dat aard- en nagelvast is aan je huis. Met een inboedelverzekering verzeker je de spullen in huis. Laat jouw zoon of dochter per ongeluk een tablet vallen? Dan valt dit onder de dekking van een inboedelverzekering.  
 
Aansprakelijkheidsverzekering voor aansprakelijkheidsrisico's 
Kinderen die met de fiets tegen de nieuwe auto van de buurman aanrijden. Of het nu per ongeluk of bewust gebeurt, kinderen brengen soms de nodige risico's met zich mee. Het toebrengen van schade aan iemand anders eigendommen valt onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering. De verzekering is niet verplicht, maar zeker aan te raden als de kinderen nog jong zijn.  
 
Reisverzekering - Onbezorgd op vakantie 
Ga je regelmatig op vakantie naar het binnen- of buitenland? Zeker als je kinderen hebt, is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Medische kosten in het buitenland worden vergoed tegen de Nederlandse kostprijs. Bescherm jezelf tegen onnodige kosten op vakantie. Uiteraard is deze verzekering niet verplicht, maar zeker handig als je met kinderen op vakantie gaat. Meer informatie hierover vind je op 
deze website. 

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.