RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
04 dec
Sporten en afvallen met het eiwitdieet van 2018

Tussen de lijst met goede voornemens van 2018 staat vast ook weer afvallen. Er zijn verschillende manieren om gezond af te vallen. Denk er eens over na om een eiwit dieet te gaan volgen. Gebruik van eiwitten worden in alle diëten geadviseerd, eiwitten zijn namelijk heel belangrijk voor ons lichaam. Eiwitten onderhouden onze huid, spieren en organen. Het eten van eiwitten zorgt ervoor dat je lichaam hard aan het werk moet en je daardoor veel calorieën verbrand. Als je door middel van veel sporten wil afvallen zorgen de eiwitten ervoor dat je spieren snel herstellen. Om je iets meer te vertellen over sporten en afvallen met een eiwitdieet schreven wij dit artikel.

De werking van een eiwitdieet

Een dieet zorgt bij veel mensen voor een eindeloos hongergevoel. Dit is vaak de reden waarom mensen weer snel stoppen met het gekozen dieet. Bij een eiwitdieet komt dit niet ter sprake. Tijdens dit dieet moet je veel eiwitrijk voedsel eten en proberen om de koolhydraten te laten staan. Eiwitrijk voedsel vraagt veel van je lichaam. Dit voedsel is veel lastiger te verbranden waardoor je lichaam vet gaat verbranden. Door het eten van eiwitrijk voedsel krijg je snel een voldaan gevoel. Dit zorgt ervoor dat je de tussendoortjes makkelijk kan laten staan. Om het beste resultaat te behalen verdeel je het dieet in vier stukken.

  • In de eerste fase val je de meeste kilo’s af, in deze fase maak je gebruik van eiwitshakes en verse groentes
  • In de tweede fase mag je een stuk vlees of vis aan je maaltijden toevoegen.
  • In de derde fase is het de bedoeling dat je streefgewicht is bereikt. Je voegt langzaam de koolhydraten weer toe aan je maaltijden.
  • In de laatste fase ga je weer langzamerhand gebruik maken van de normale maaltijden. Probeer wel je levensstijl aan te passen om te voorkomen dat je weer snel op je oude gewicht bent.

Deze fases zijn ongeveer voor een periode van 4 weken. Wanneer je in vier weken nog niet voldoende bent afgevallen kan je de fases langer volgen.

Een gezond dieet

Het is slim om sporten en afvallen samen te voegen. De eiwitten zorgen ervoor dat je spieren niet worden afgebroken tijdens het afvallen. Als je snel wil afvallen is een eiwit dieet een goede oplossing. Tijdens dit dieet maak je gebruik van eiwitshakes en eiwitrijke maaltijden. Om een gezonde maaltijd te bereiden kan je gebruik maken van: eieren, kip, kwark, rundvlees en vissoorten. Veel eiwitten zorgen dat je minder snel een hongergevoel krijgt. Wanneer dit wel ter sprake komt kan je een handje noten nemen als tussendoortje. Noten bevatten namelijk heel veel eiwitten. Omdat je zo weinig mogelijk koolhydraten gebruikt moet je lichaam daar even aan wennen. Dit kan wat nare klachten met zich mee brengen. Deze klachten verdwijnen snel als je lichaam er aan gewend is geraakt. Een eiwitdieet is namelijk een gezonde manier om ruim 4 kilo per week af te vallen. Het beste dieet bestaat dus uit het veel eten van eiwitten zo verbrand je op een gezonde manier vet.

 

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.