RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
04 dec
Hennepolie in combinatie met pompoenpitolie recepten

Hennepolie en pompoenpitolie vallen in de categorie plantaardige oliën. Deze oliën worden gemaakt door de zaden of vruchten te persen. Deze oliën moeten koudgeperst worden om een goede kwaliteit te waarborgen. Het gebruik van deze oliën zijn heel bevorderlijk voor onze gezondheid. Pompoenpit olie staat bekend om de geneeskrachtige werking bij koorts en voorkomt het oplopen van virussen. De vetzuren die in hennepolie aanwezig zijn hebben een goede werking op hart- en bloedvaten. Om je iets meer te vertellen over het gebruik van deze oliën schreven wij dit artikel.

Gebruik van de oliën

Je kan de hennepzaadolie en pompoenpit olie op twee manieren gebruiken. Sinds een aantal jaar zijn de oliën erg populair in de Nederlandse keukens. Je kan de oliën niet gebruiken om te bakken. Hierdoor zouden alle gezonde stoffen die in de olie zitten verloren gaan. Het is wel mogelijk om bij het uitserveren van een warme maaltijd de olie als laatste toe te voegen. De oliën zijn heerlijk om als dressing aan je salade toe te voegen. Door de nootachtig smaak van de hennepzaadolie geeft dit je dressing een verassende smaak. Pompoenpit olie kan je ook gebruiken bij een pastagerecht, pizza, of om je broodje in te dopen. Je kan ook een klein beetje olie door je yoghurt doen dit geeft een heerlijke smaakbeleving.

Is hennepolie gezond?

Het gebruik van hennepolie is erg goed voor de gezondheid. Als je last hebt van een geïrriteerde of ruwe huid is hennepzaadolie een goede oplossing. Dit komt door de aanwezige vetzuren die ontstekingsremmend werken. Wetenschappers beweren dat hennepzaadolie ook genezend werkt bij de lichtste vormen van kanker. Dit zou natuurlijk een mooie uitvinding zijn, we hopen in de toekomst te zien of dit daadwerkelijk zo is. Hennepolie kan ook gebruikt worden om op de huid te smeren dit kan huidproblemen voorkomen. Ook pompoenpitolie heeft door de aanwezige voedingstoffen een genezende werking. Zo is het gebruik van pompoenpit olie goed voor mensen die last hebben van blaas en prostaatproblemen. Door elke dag een beetje gebruik te maken van de olie kan je deze ziektes misschien ook wel voorkomen. Pompoenpit olie kan ook gebruikt worden in cosmetische producten. Door de aanwezige vetzuren zorgt de olie voor een soepele huid.

Waar komen de oliën vandaan

Pompoenpitolie wordt gemaakt in de Oostenrijk in de provincie Streiermark. Voor deze olie is een keurmerk zodat je weet dat je de juiste olie in huis hebt gehaald. De pompoenpitten worden geroosterd om ervoor te zorgen dat de olie zich van de pitten afscheid. Hennepzaadolie bestaat al heel erg lang. De hennepplanten worden voor meerdere dingen gebruikt maar de zaden die er in zitten kunnen gebruikt worden om olie van te maken. Deze zaden moeten koudgeperst worden om de beste smaakbeleving naar boven te brengen. Beide oliën beheersen over een noodachtige smak die heerlijk is om aan je salade toe te voegen. De oliën worden steeds populairder en zijn makkelijk te verkrijgen. Door de oliën te gaan proberen merkt u vanzelf welke positieve effecten het op uw lichaam heeft.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.