RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
07 dec
Wat we écht meer moeten gaan doen in 2018

Goede voornemens voor het nieuwe jaar, wie maakt ze niet. Bijna iedereen heeft zo aan het eind van het jaar wel iets in het hoofd om anders te doen. In dit artikel lees je drie goede voornemens en geven we tips over hoe je deze ook echt in praktijk brengt. Bij veel mensen ontbreekt het namelijk niet aan de ideeën voor goede voornemens, maar wel aan de uitvoering.

Afvallen

Negen van de tien mensen neemt zichzelf voor om in het nieuwe jaar de overtollige kilo’s kwijt te raken. Vaak komt dit ook voort uit het feit dat we met de feestdagen veel eten. Met sinterklaas en kerst vliegen de pepernoten, amandelstaven en rollades je om de oren en ook met oud en nieuw zorgen de oliebollen en appelflappen ervoor dat je helemaal vol van het (ongezondere) eten zit. In het nieuwe jaar is het daarom tijd om af te vallen. Hiervoor heb je ook heel weinig nodig. Met een uurtje fietsen per dag, verbrand je al veel kilocalorieën. Heb je nog geen fiets? Zoek dan eens naar goedkope fietsen en haal er nog voor het nieuwe jaar één in huis. Zo kun je direct aan de slag met jouw goede voornemen om af te vallen.   

 

rbng.nl - AFB 4

 

Gezonder leven

Naast afvallen is ook gezonder leven een veelgehoord voornemen. Natuurlijk leef je al gezonder als je regelmatig sport, maar ook je eetpatroon kun je aanpassen voor een gezondere levensstijl. Vaak gaat het in de eerste maand van het nieuwe jaar goed, maar veel mensen vallen daarna toch weer in hun oude ongezonde eetpatroon. Om dit te voorkomen geven we je de tip mee om op vrijdagavond of zaterdag boodschappen te doen voor de hele week. Hierdoor hoef je doordeweeks niet meer naar de supermarkt, wat je geld bespaart én waardoor je eetbuien de baas blijft. Kook zondag wat maaltijden en vries deze in. Dan zet je doordeweeks met een minimale inspanning toch een gezonde maaltijd op tafel en is de drempel om doordeweeks een pizza te bestellen ineens veel lager.  

Beter plannen

In de hectiek van tegenwoordig, kan het gebeuren dat je afspraken of andere belangrijke zaken vergeet. Op zich is dat niet erg, maar het is wel vervelend als het je stress oplevert. Stress heeft namelijk ook een negatieve invloed op je gezondheid. Ben je geen meesterplanner en levert het je stress op? Noteer afspraken en zaken die je moet onthouden dan vanaf 2018 in de agenda op je mobiel én koop daarnaast ook een papieren agenda waarin je dezelfde dingen noteert. Werk je agenda iedere week op een vaste dag bij. Zo houd je het overzicht en kun je zien waar je nog plekjes vrij hebt. Wil je op zakelijk gebied beter gaan plannen? Gebruik dan een online tool, die het overzicht voor je bewaart. Succes met de uitvoering van je goede voornemens!

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.