RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
18 dec
Zwemmen, een gezonde sport

Zwemmen en spieren

Een plus van zwemmen is bovendien dat het bij die verbeterde conditie bepaald niet ophoudt. Je hele lichaam komt er namelijk mee in beweging, zodat je ook je spieren traint. In tegenstelling tot bijvoorbeeld fietsen en hardlopen, waarmee je vooral je benen traint, is zwemmen echt een ‘allround’ sport. Je lichaam wordt bovendien door het water ‘gedragen’, waardoor je alle spieren evenwichtig traint.

Zwemmen en afvallen

Aangezien zwemmen een cardiosport is, verbrand je er zeker vet mee. Afhankelijk van de intensiviteit van je training gaat het om ongeveer 500 tot 750 calorieën per uur. Behoorlijk veel dus, voor een sport waar je relatief helemaal niet zo vermoeid van raakt! De reden voor die hoge verbranding is dat je zo veel verschillende spiergroepen aanspreekt wanneer je aan het zwemmen bent.

Dit maakt zwemmen gezond en een uitstekende manier om af te vallen. Ook voor mensen met veel overgewicht kan het een goede manier zijn om de eerste stappen te zetten. In het water zul je namelijk niet snel last van je gewrichten krijgen, zoals bijvoorbeeld bij hardlopen veel meer het geval is.

Zwemmen gezond

Alles bij elkaar genomen kunnen we zwemmen dus zeker een ontzettend gezonde sport noemen. Om er optimaal van te kunnen profiteren, is het wel belangrijk dat je het met enige regelmaat doet. 

Waarom uw Intex zwembad kopen bij Zwembadgigant.nl?

 Op Zwembadgigant vind je het volledige assortiment Intex zwembaden en accessoires dat Intex in Nederland en België aanbiedt. 
 Jouw Intex zwembad wordt door ons zeer snel geleverd. Besteld voor 17:00 betekent levering op de volgende werkdag (ook zaterdag) 
 De prijzen op Zwembadgigant zijn zeer scherp. We doen altijd mee met de laagste prijzen die in de markt aangeboden worden. 
 Je kunt eenvoudig en veilig betalen met Ideal, Mastercard, VISA, Paypal, en verschillende andere betaalmogelijkheden. 
 Bestellingen boven € 50,- worden gratis door ons bezorgd. 
 Als officieel dealer van Intex zwembaden geven wij 1 jaar fabrieksgarantie op elk zwembad. 
 Onze deskundige klantenservice staat elke werkdag gereed om jouw vragen te beantwoorden: 085-1044334.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.