RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
19 dec
Gezond genieten van de oude dag

Gezond genieten van de oude dag
Niemand ontkomt eraan: we worden allemaal ouder en hopen, als de tijd daar is, gezond van onze oude dag te genieten. Hoewel de één vrijwel nooit in aanraking is gekomen met het ziekenhuis of een zorginstelling, heeft de ander een verleden met letselschade, ziekten en veel bezoekjes aan de dokter. Helaas kan dit niet altijd verholpen worden en begint niet iedereen even fit aan zijn oude dag. Met kwalitatieve geriatrische revalidatie, een optimale leefomgeving en aandacht van naasten worden de dagelijkse kwaaltjes draaglijk. Ondanks deze kwaaltjes, is het toch mogelijk om maximaal van het leven te blijven genieten. Deze levenslessen helpen je er een handje bij!

#1 Eén met je ervaringen
Hoewel je vroeger misschien gelukkig werd van het kopen van nieuwe kleding of spullen voor in huis, worden ervaringen en herinneringen naarmate je ouder wordt steeds belangrijker. Ervaringen zijn een deel van jezelf wat elke dag groter wordt. Tevens verbindt het herbeleven van ervaringen je met je omgeving en elkaar. Schrijf daarom ervaringen uit het verleden op, bel die oude vriend eens op en blijf de moeite doen om de activiteiten middag te bezoeken (ook al is dit niet altijd even makkelijk).

#2 Doe waar je bang voor bent
Naarmate je ouder wordt, zal je mobiliteit afnemen. Dit betekent dat dromen over die ene avontuurlijke wereldreis nog wel kan, maar het echt beleven wordt een stuk lastiger. Wel is het aan te raden om te blijven doen waar je bang voor bent en uit je comfort zone te stappen. Hiervoor hoef je niet groots te denken; dit kunnen ook kleine alledaagse dingen zijn. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een praatje met die ene leuke man bij de kapper of het bezoeken van de studentenkamer van je kleindochter.

#3 Blijf naar buiten gaan
Frisse lucht, groene natuur en beweging is goed voor een mens. Hierbij hoef je niet te denken aan een lange, intensieve boswandeling; een kort ommetje voor een frisse neus volstaat. Je doet nieuwe ervaringen op, bent er even uit en krijgt weer nieuwe energie voor de rest van de dag.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.