RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
22 dec
Comfortabel relaxen in een sta-op stoel

Mensen die fysiek beperkt zijn en moeite hebt om in een stoel te gaan zitten of weer op te staan, brengen vaak lange tijd door in hun stoel. Zitten ze eenmaal, dan beperkt het opstaan ze in hun mobiliteit. Vooral ouderen geven de voorkeur aan een ‘eigen’ stoel die in vele gevallen niet meer voldoet aan optimale steun die hun lichaam juist zo nodig heeft.
Een sta-op stoel is een ideale uitkomst voor mensen die deze problemen herkennen. Met zo’n aangepaste stoel vormt opstaan en gaan zitten geen probleem. Daarnaast wordt een sta-op stoel geheel aangepast aan het lichaam waardoor het zitcomfort optimaal is.

stoel

 

De gebruiksvriendelijkste stoel die er bestaat

 Sta-op stoelen zien eruit als robuuste fauteuils. Ze hebben een hoge rugleuning, stevige armleuningen en een uitklapbare voetenbank. Door middel van een elektromotor kantelt de stoel naar voren als u erin wilt gaan zitten. In de hoogste stand neemt u plaats in de stoel, waarna deze langzaam zakt naar de normale stand. In een stoel ‘ploffen’ is niet meer aan de orde; de stoel neemt de lastige beweging van het gaan zitten van u over. Hetzelfde gebeurt wanneer u op wilt staan. De stoel tilt u naar boven en wanneer deze op het hoogste punt is, kantelt u voorover en staat u weer overeind. 

Sta-op stoelen hebben verschillende aantallen motoren die door handbediening worden aangestuurd. Een motor zorgt voor de beweging van de stoel als zojuist beschreven. Maar met een sta-op stoel kan er nog veel meer. Zo kan de rugleuning worden versteld, evenals de voetenbank. De stoel kan ook kantelen. De verschillende motoren zorgen ervoor dat dit onafhankelijk van elkaar mogelijk is. De motoren kunnen de stoel in zijn geheel zelfs in horizontale stand brengen, waardoor een dutje doen in zo’n stoel wel heel aantrekkelijk wordt. 

De ergonomische eigenschappen van een sta-op stoel

Elke sta-op stoel is een unieke stoel. De stoel wordt geheel aan uw lichaam aangepast. Een professional meet uw lichaam op en aan de hand van deze maten wordt de stoel op maat gemaakt. De zitdiepte, de zithoogte en de zitbreedte worden aan de hand van de metingen bepaald. Dit geldt ook voor de hoogte van de armleuningen. Ook de lengte van de voetenbank wordt aangemeten.

Daarnaast zijn er vele extra mogelijkheden om de stoel optimaal aan te passen. Zo kan de stoel worden uitgebreid met een verstelbare hoofdsteun en een verstelbare lendensteun. Maar bijvoorbeeld ook met een handig opbergvak. De mogelijkheden variëren per merk. Overigens worden er sta-op stoelen gemaakt door Nederlandse fabrikanten die bekend staan om hun hoge kwaliteit. Fitform, DS Meubelen en Meubel Fabriek Oldenzaal zijn allemaal van Nederlandse bodem. Zij bieden 12 maanden volledige garantie op de stoel en tot 10 jaar op het frame, de mechaniek en de motoriek.

Sta-op stoelen in prachtige uitvoeringen

De bekleding van sta-op stoelen kunt u zelf uitkiezen. U kunt de stoel laten uitvoeren in talloze kleuren leer of stof. Er zijn verschillende soorten stof, waaronder Niroxx, een stof met waterdichte coating. Hierdoor worden vlekken door ongelukjes voorkomen. De stoffen bekleding van de stoelen kan worden gewassen in de wasmachine. De hoezen zijn afneembaar en te vervangen binnen 15 minuten Overigens kunt u de stoel altijd opnieuw laten bekleden of de zitting laten vernieuwen Wat betreft model stoel is er ook volop keuze. Elegante, klassieke modellen contra moderne design sta-op stoelen. Voor elke inrichting is er wel een passende stoel.

De aanschaf van een sta-op stoel

Wij raden u aan een sta-op stoel te kopen bij een gespecialiseerd bedrijf dat hiervoor experts in dienst heeft. Hoe beter de stoel wordt aangemeten, hoe hoger het zitcomfort. Daarnaast weten zij alles over de extra mogelijkheden van de stoel, bijvoorbeeld over extra opties zoals zitverwarming. De levertijd is afhankelijk van het merk, maar varieert tussen de 3 en 8 weken. Sommige bedrijven verhuren ook sta-op stoelen. Overweegt u een tweedehands exemplaar aan te schaffen, dan kunt u ook dit het beste doen bij een specialist. Daarmee voorkomt u dat u een stoel koopt die niet aansluit bij de maten van uw lichaam. Een goed aangemeten stoel zorgt voor een natuurlijke zit, een verkeerde maat stoel kan daarentegen problemen veroorzaken door verkeerde ondersteuning. 

Van de juiste maat sta-op stoel heeft u jarenlang veel plezier.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.