RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
09 jan
Waarom een e-sigaret gezonder is dan een gewone sigaret

Mensen zijn nog steeds aan het debatteren over e-sigaretten en of ze wel of niet gezonder zijn dan de normale sigaretten. Het is eigenlijk al bewezen dat e-sigaretten gezonder zijn en dus een goede keus voor wanneer je over wilt stappen naar een gezonder alternatief. Maar wat maakt de e-sigaretten eigenlijk gezonder?

E-sigaretten kun je met of zonder nicotine roken. De e-sigaretten die geen nicotine bevatten zijn natuurlijk gezonder, maar door de nicotine gehalte te bepalen kun je langzaam aan minder afhankelijk raken eraan. Dit is dus de reden waarom mensen zeggen dat e-sigaretten een goed manier is om te stoppen met roken. Mensen die verslaafd zijn aan sigaretten kunnen de nicotine gehalte geleidelijk aan afbouwen totdat ze er helemaal zonder kunnen.

esigaret

Verder bevatten e-sigaretten bevatten geen teer en bij het roken van ze komt er geen koolmonoxide vrij. Mensen om je heen zullen ook niet meer blootgesteld raken aan schadelijke stoffen. De e-sigaretten gebruiken vloeistoffen die opgewarmd worden. Dit creëert een soort waterdamp die, na het uitblazen, niet in de lucht blijft hangen.

Als gevolg hiervan worden elektronische sigaretten als een ware geneesmiddel beschouwd. Dat is begrijpelijk aangezien het een goed manier is om, uiteindelijk, helemaal te stoppen met roken. Men kan gewoon doorgaan met roken, maar heeft ook nog de kans om in de toekomst helemaal te stoppen ermee.

Roken kan ook een negatieve invloed hebben op je tanden en je smaak- en reukzin. Deze zullen verdwijnen on tenminste aanzienlijk minder worden wanneer je overstapt naar elektronische sigaretten.

Als we een stapje verder nemen, dan zien we dat e-sigaretten ook goedkoper zijn dan normale sigaretten. Ook zijn er diverse soorten vloeistoffen die je kunt uitproberen. Je zou eentje kunnen proberen die een lekkere smaak heeft, bijvoorbeeld cola, kers of munt. Dat is dus weer iets anders dat je met gewone sigaretten niet kunt doen.

Tevens zien we dat e-sigaretten in diverse vormen komen. Als je wilt kun je eentje kiezen die op een normale sigaret lijkt of je kunt eentje kiezen die een vierkantig vorm heeft en mooi groot is. Ze komen in diverse kleuren en hebben zelfs stickers die je aan ze kunt plakken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Mensen hebben al in het verleden geprobeerd om te stoppen met roken, maar dat is vele mensen jammer genoeg niet gelukt. Met de e-sigaret hebben ze dus nog een kans om het te proberen.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.