RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
14 feb
5 tips om de mobiliteit van senioren te verbeteren

Iedereen die wat ouder wordt vreest ervoor, je mobiliteit verliezen. Echter als je je oude dag op een goede manier aanpakt, hoeft dit niet iets te zijn wat je tegenhoudt. Met onderstaande vijf tips kun je jouw mobiliteit verbeteren.

1. Een rollator kan de oplossing zijn

Wanneer je niet meer zo mobiel bent, kan dit heel erg beperkend zijn. Echter is het zaak je hierdoor zo min mogelijk te laten weerhouden. Een hulpmiddel kan de oplossing voor jou zijn. Met een rollator is dan ook niks mis, al helemaal niet wanneer het jou helpt. Er is niets zo vervelend als niet meer mobiel zijn, en daarom kan een goede rollator de oplossing zijn. Een rollator kopen is alleen zo makkelijk nog niet, laat je daarom altijd goed adviseren door een specialist.

2. Laat de fysiotherapeut je helpen

Wanneer je een hogere leeftijd bereikt hebt, is het logisch dat de lichamelijke conditie achteruit gaat. Een fysiotherapeut kan je ondersteunen en zorgen dat de kwaliteit van het bewegen op peil blijft. Als er toch besloten is dat er gebruikt moet worden gemaakt van een hulpmiddel als een rollator, kan een fysiotherapeut hierin mede adviseren. Zo wordt de topro troja rollator als een stevige en ondersteunende rollator gezien door fysiotherapeuten.

3. Elektrische fiets

Veelvoorkomend is dat wanneer mensen minder mobiel worden, ze ook gelijk een stuk minder buiten komen. Een gezonde manier om er toch regelmatig even op uit te gaan, is door een stukje te gaan fietsen. Een elektrische fiets ondersteunt je hierbij. Mochten er problemen zijn met het evenwicht, of mocht angst een rol spelen, dan zijn er ook elektrische fietsen met zijwielen. Kortom, de elektrische fiets is ideaal om de conditie en weerstand te verbeteren.

4. Ken geen schaamte

Ook heel belangrijk is het om vooral geen schaamte te kennen. Regelmatig zie je dat ouderen zich schamen om te lopen met een rollator, of om op bijvoorbeeld een fiets met zijwielen te fietsen. Laat je hier echter absoluut niet door tegenhouden! Ouderen belanden hierdoor vaak in een vicieuze cirkel. Door de schaamte komen ze het huis niet meer uit, maar doordat ze te weinig bewegen wordt hun mobiliteit nog slechter. Er is geen enkele reden om je te schamen voor het gebruiken van hulpmiddelen.

5. Blijf in beweging

Deze tip sluit aan op de vorige, maar mag absoluut niet worden overgeslagen. Om de mobiliteit zo lang mogelijk te waarborgen, is het essentieel dat je zo vaak mogelijk beweegt. Gaat lopen moeilijk? Ga dan fietsen op een elektrische fiets of bijvoorbeeld een hometrainer. Ook kun je er bijvoorbeeld een uitstapje van maken om te voet naar de supermarkt te gaan. Het is goed als je er een routine van maakt om elke dag een blokje om te gaan. Bewegen heeft enorme gezondheidsvoordelen en zorgt ervoor dat de immobiliteit nog even wordt uitgesteld. Dat is toch precies wat we allemaal willen?


 

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.