RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
14 feb
AED kopen? Dit is waar je op moet letten bij de aanschaf!

Een AED is een apparaat dat levens kan redden. Je wil daarom bij de aanschaf ook zeker zijn
dat je een goede aankoop hebt gedaan. Als je onderstaande punten opvolgt kun je hier zeker
van zijn en kun jij het verschil maken.

Wat is een AED?

Een AED is een apparaat waarmee je eerste hulp kunt verlenen bij iemand met een hartstilstand. Het apparaat kan elektrische stroomschokken geven, waardoor het hart van iemand met een hartstilstand als het ware 'gereset' wordt. De letters AED staan voor Automatisch Externe Defibrillator. Een AED is aanwezig op verschillende openbare locaties. Je vindt een AED bijvoorbeeld op treinstations, luchthavens, in winkelcentra of bij een sportvereniging. Weet wel dat een AED een hulpmiddel is bij reanimatie. Het geven van hartmassage in combinatie met mond-op-mondbeademing blijft een noodzakelijke eerste stap voordat de AED gebruikt kan worden.

Onderhoud

Wanneer je van plan bent een AED te kopen, is het belangrijk dat je op een aantal zaken let. Een AED kan een apparaat van levensbelang zijn, en daarom is het van essentieel belang dat het geen mankementen vertoont. Koop een AED dan ook altijd bij een professionele dealer met veel productkennis. Ook is het belangrijk te letten op de garantie die er op het product zit. Daarnaast is het tijdig onderhouden van een AED zeer belangrijk. Veel professionele dealers bieden een onderhoudspakket aan. Het is zeker aan te raden het onderhoud door professionals te laten doen, dit kan namelijk levens redden.

Het bedienen van een AED

Veel mensen zijn bang dat het bedienen van een AED moeilijk is. Echter is deze angst niet gegrond, je wordt namelijk altijd voorzien van instructies bij een reanimatieproces. Wanneer je een AED aanschaft, is het wel belangrijk of dit daadwerkelijk zo is en dat de instructies compleet zijn. Mocht iemand bewusteloos zijn, dan kan het belangrijk zijn om de bloeddruk te meten. Wanneer de hulpdiensten onderweg zijn kunnen zij hiernaar vragen. Als je dus een AED aanschaft, is het aan te raden ook een goede bloeddrukmeter in huis te halen. Kijk hiervoor bijvoorbeeld eens op  bloeddrukmeterswebshop.nl.

Zo kun je een hartstilstand voorkomen

Een hartstilstand voorkomen willen we natuurlijk allemaal. Wel is het zo dat de ene hier nou eenmaal meer kans op heeft dan de ander. Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om het risico zoveel mogelijk in te perken. Het begint allemaal bij een gezonde levensstijl. Drink zo min mogelijk alcohol en zorg ervoor dat je gezond eet. Dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt is een pre. Bewegen is uiteindelijk misschien wel het sleutelwoord, het verbetert de lichamelijke conditie aanzienlijk en vermindert de kans op een hartstilstand flink.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.