RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
17 feb
Je gezondheid gaat voor, ook in je woning! - interieur inrichten

Nieuw jaar, nieuwe start

Voor vele mensen is het begin van een nieuw jaar het uitgelezen moment om aan de gezondheid te werken. Niet enkel in je levensstijl, maar ook in je interieur kan dit terugkomen.

Gezond verbouwen?

Met de huidige woningmarkt, en de schaarste aan betaalbare nieuwbouwwoningen, zijn er veel mensen die een huis kopen en dit verbouwen. Ook dit kan met een gezonde insteek!

Zorg voor voldoende verluchting, dit komt je gezondheid op meerdere manieren te goede. De lucht in je huis wordt steeds ververst waardoor er geen teveel aan CO2 zal ontstaan. een teveel aan CO2 leidt tot hoofdpijn en lusteloosheid. 
Kies voor je vloer een makkelijk te onderhouden ondergrond. Liever geen tapijt dat stof vast houdt en enkel met agressieve producten te reinigen is. Dan liever een stevige vloer die je kan onderhouden met dweilen. Zeker als er jonge kinderen in het gezin zijn.
Voor de verwarming van het huis zijn vele milieuvriendelijke mogelijkheden. Vermijd open verbrandingstoestellen, maar ga liever voor een ecologisch systeem. Een warmtebron kan een goede keuze zijn, milieuvriendelijk en portefeuillevriendelijk!

Hippe, gezonde inrichting

Staat je huis al, en wil je graag eens je inrichting veranderen op een gezonde manier? Geen probleem. Enkele woontrends voor 2018 zijn de natuurlijke materialen en het gebruik van planten in huis. Dit gecombineerd met natuurtinten in het interieur. Deze combinatie brengt rust met zich mee, wat zal resulteren in vermindering van het stressgevoel wat weer leidt tot betere gezondheid.
Wil je wat concretere tips en voorbeelden voor de woontrends in 2018? Enkele woontrends 2018 zijn de natuurlijke materialen en het gebruik van planten in huis.

Op een gezonde manier je interieur inrichten

Je interieur inrichten kan vaak aanleiding geven tot discussies. Welke partner geeft waar de voorkeur aan? Wat zegt het budget? Als er kleine kinderen zijn, zal het interieur er anders uitzien dan koppels waarvan de kinderen al lang het huis uit zijn. Maar voor elk wat wils, en ook nog eens ecologische en gezond! Wil je wat ideeën opdoen, of juist je partner van een bepaalde inrichting overtuigen? Veel tips vind je op Wonenonline.

Op naar een gezonder leven, in lichaam en omgeving!

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.