RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
20 feb
Rugpijn? Met deze 5 tips is dit verleden tijd!

Niets is zo vervelend als rugpijn. Iedereen heeft er wel eens last van, in meerdere of mindere mate. Mocht je last hebben van rugpijn? Volg dan onderstaande vijf tips op en zie of jouw klachten verminderen.

1. Fysiotherapie

Wanneer je last hebt van rugpijn kan dit heel vervelend zijn. Het beïnvloedt de hele indeling van je dag, en er is geen enkele handeling die je uit kan voeren zonder last te ervaren. Daarom is fysiotherapie bij aanhoudende rugpijn belangrijk. Een fysiotherapeut kan de rug masseren en spieren die vastzitten weer los maken. Dit kan de pijn verlichten. Bovendien kan de fysiotherapeut oefeningen adviseren die het herstel zullen bespoedigen. In elke buurt zitten wel fysiotherapiepraktijken, let er wel op dat ze gekwalificeerd zijn. Zo is fysio Oud Beijerland bijvoorbeeld een goede praktijk.

2. Manuele therapie

Manuele therapie kan ook een hele oplichting zijn bij rugpijn. Dit is een specialisatie van fysiotherapie waarbij vooral gekeken wordt naar problemen in de gewrichten. Met name functieproblemen van de wervelkolom worden vaak behandeld. Soms wordt manuele therapie ook wel ‘kraken’ genoemd. Door dit ‘kraken’ zijn de effecten van de behandeling vaak snel merkbaar. Meestal is er snel een afname van pijn en kan de patiënt weer beter bewegen. Bij het behandelprogramma van de manueel therapeut komen ook instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen om de hoek kijken.

3. Wandelen

Heb je al langere tijd last van rugpijn? Ga, indien mogelijk, wandelen! Bij het wandelen neem je vanzelf een juiste rechte positie aan, en hiermee verbeter je de kwaliteit van de rugspieren. Ook kan het zorgen voor ontlasting van pijnlijke gewrichten. Daarnaast verbetert wandelen de conditie, wat weer helpt bij het herstel. Bij wandelen train je jezelf om een juiste rechte houding aan te nemen, wat verdere rugklachten in de toekomst kan voorkomen.

4. Verbeter de algehele gezondheid

Door de algehele gezondheid te verbeteren verminder je de kans op rugklachten. Mocht je wel last krijgen van je rug, dan helpt een goede gezondheid bij een voorspoedig herstel. Gezonde voeding en genoeg bewegen zijn dan ook heel belangrijk. Zoals hierboven uitgelegd, zorgt genoeg bewegen (wandelen) voor een juiste houding, wat rugklachten voorkomt. Daarnaast ontlast je bepaalde gewrichten en spieren als je veel beweegt, je belast namelijk steeds andere delen. Hierdoor raakt niet een bepaalde spiergroep of gewricht overbelast.

5. Huisarts

Houd je toch voor langere periode last van je rug, pleeg dan eens een bezoekje aan de huisarts. Als bovenstaande tips niet baten, dan is er misschien wel iets heel anders aan de hand. In dat geval kun je te maken hebben met een medisch probleem, en daar is toch echt een arts bij nodig om dat op te lossen. Als je te lang rondloopt met ernstige rugklachten , kan dit schadelijk voor je zijn. Twijfel dan ook vooral niet om bij langdurige pijn contact op te nemen met een arts!

 

 

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.