RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
26 feb
Voorkom pottenkijkers met elektrische gordijnen

Een woning is een plek waar je een veilig gevoel wilt hebben, een plek waar niemand je stoort en waar je helemaal jezelf kunt zijn. Dat geldt voor alle gezinsleden, privacy maakt een groot deel uit van het algehele wooncomfort. Met elektrische gordijnen houd je de pottenkijkers buiten de deur, in sommige gevallen zelfs letterlijk. Wanneer je het gemak hebt ervaren van elektrische gordijnen, zeker in combinatie met huis automatisering, zul je nooit meer terug willen keren naar de oude situatie. En het mooiste is; het plaatsen van elektrische gordijnen is helemaal niet zo duur, de levensduur dekt vaak al een groot deel van de kosten en je woont prettiger met een veilig gevoel.

Gordijnen zijn de beste inbraakpreventie

Een alarmsysteem op de deuren of ramen is op sommige locaties helaas geen overbodige luxe. Je kunt op basis van een bewegingsmelder, een openingsmelder en sensoren een woning snel veel veiliger maken. Toch is er één manier van beveiligen die je zeker niet over het hoofd mag zien; gordijnen. Door de gordijnen op de juiste momenten te sluiten, of juist te openen kun je ongenode gasten buiten de deur houden. Zo wil je niet dat Jan en alleman even binnen kijken in de avonduren terwijl de verlichting in huis aanstaat. Dan zul je de gordijnen sluiten. Ook is het niet verstandig om tijdens die vakantie van twee weken in het buitenland de gordijnen continu dicht te laten, dat is een teken dat het huis onbewoond is. Door elektrische gordijnen op het juiste moment te openen en te sluiten kun je inbrekers weren. Wanneer je niet thuis bent kun je elektrische gordijnen bijvoorbeeld via een tijdklok instellen, maar er zijn ook meer geavanceerde methoden.

Felle zon, gordijnen sluiten

Stel, je hebt de gordijnen open gezet toen je naar het werk ging. Die middag staat er enorm felle zon op het huis, wanneer je thuis komt heeft de UV straling flink huisgehouden op het meubilair, en de woning voelt als een sauna. Wordt het morgen dan de hele dag de gordijnen dicht houden? Laat sensoren je een handje helpen. Zo kun je een lichtsensor koppelen aan de elektrische gordijnen die je laat sluiten wanneer het te licht wordt. Of juist andersom wanneer het avond wordt. Dat zou uiteraard ook met een tijdklok mogelijk zijn, maar die houdt geen rekening met bewolking of andere onverwachte zaken. Een lichtsensor of zelfs een regensensor kan een signaal geven aan de elektrische gordijnen om automatisch te openen of te sluiten. Zo heb je er geen omkijken meer naar. Vergeet overigens ook niet het juiste materiaal te kiezen. Er zijn diverse mogelijkheden bij zonwering, van half transparant tot volledig verduisterend.

Alle gordijnen regelen via een app

Het kan ook zijn dat je juist graag controle houdt over jouw gordijnen, waar je ook bent. Je kunt een centrale afstandsbediening gebruiken die meerdere apparaten tegelijk kan bedienen, je kunt het ook regelen via een app op jouw smartphone. Daarmee kun je ook op je werk even de gordijnen sluiten of openen, of wanneer je op vakantie bent. Ook in de woning is bediening via een app ideaal, wanneer je op zolder bent sluit je met een tik op het scherm de gordijnen in de huiskamer. Of je stelt even de timer in voor later.

Huis Automatisering

Zodra je met apps gaat werken, zal er een wereld aan nieuwe mogelijkheden voor je opengaan. Je kunt met huis automatisering meerdere apparaten en diensten aan elkaar koppelen, zo kun je bijvoorbeeld bij het verlaten van je woning de gordijnen automatisch laten sluiten, de lampen laten doven en de thermostaat in eco modus laten gaan. In een slimme woning mogen slimme elektrische gordijnen uiteraard ook niet ontbreken. Wanneer je besluit om een elektrisch gordijn te installeren in huis, in één ruimte of op meerdere locaties, moet je direct overwegen of je dit ooit zal gaan combineren met andere functies. Denk bijvoorbeeld aan een avond stand waarbij de lampen in de huiskamer automatisch aangaan, de gordijnen sluiten en de thermostaat een graadje hoger springt. Of een vakantie stand waarbij de lampen en gordijnen op de juiste tijden openen en sluiten, maar de verwarming niet onnodig gaat loeien. De mogelijkheden zijn onbegrensd wanneer je met huis automatisering gaat werken.

Bepaal zelf wie binnen kan kijken en wanneer, plaats elektrische gordijnen en neem controle over de woning.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.