RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
17 sep
Hoe kun je jouw bekkenbodemspieren trainen?

Wil je jouw bekkenbodemspieren trainen? In dit artikel bespreken we de effectiviteit van deze training en vind je twee oefeningen die je direct kunt doen.

 

Wat heeft het voor zin om de bekkenbodemspieren te trainen?

Aan het trainen van de bekkenbodemspieren zitten verschillende voordelen verbonden. Je kunt denken aan:

  • Verbetering van jouw seksleven

Het trainen van de bekkenbodemspieren schijnt een beter seksleven mogelijk te maken. Dit heeft te maken met het gegeven dat er een krachtiger orgasme mogelijk is als deze spieren getraind worden. Zo kun je er meer van genieten en tegelijk ook op een meer gecontroleerde manier. Dit geldt zowel voor mannen als vrouwen. Zo kan het orgasme langer uitgesteld worden of is het mogelijk om een orgasme sneller op te laten komen.

  • Controle met plassen behouden

Wanneer je iets ouder wordt kan het lastiger worden om de controle behouden en is het lastiger om de plas op te houden. Het trainen van de bekkenbodemspieren helpt hier enorm bij. Door deze spieren te trainen is het mogelijk om jouw plas langer en effectiever op te houden.

 

Oefening om jouw bekkenbodemspieren mee te trainen

Gebruik de volgende oefening om jouw bekkenbodemspieren mee te trainen:

  • Ga op een stoel zitten en plaats deze zo vrij mogelijk in de ruimte.

  • Vervolgens neem je plaats en houd je jouw benen wijd als je gaat zitten. Ook houd je jouw rug zo goed mogelijk recht en neem je een stevige houding aan.

  • Nu start je te knijpen met de anus, als je een vrouw bent doe je dit tegelijkertijd ook met je vagina. Sommige mannen weten niet wat er bedoeld wordt, aan hen wordt vaak de tip gegeven om te doen alsof er geplast wordt en dit vervolgens de stoppen. Voor het controleren van dit proces worden de bekkenbodemspieren gebruikt.

  • Span jouw bekkenbodemspieren gedurende drie tot vijf seconden aan en herhaal dit een stuk of tien keer. Een reeks van oefeningen noemen we een set, voer gedurende de dag drie sets uit en doe dit elke dag opnieuw.

  • Merk je dat jouw bekkenbodemspieren sterker beginnen te worden? Dan is er meer uitdaging benodigd. Op dit moment is het belangrijk om door te trainen, probeer meer herhalingen uit te voeren en de spieren langer aangespannen te houden.

Het is uitermate belangrijk om deze oefeningen op een rustige manier op te bouwen. Zo raken jouw bekkenbodemspieren niet overbelast en verzwakt.

 

Alternatieven om jouw bekkenbodemspieren te trainen

Zoek je alternatieven voor het trainen van jouw bekkenbodemspieren? Dan kun je wat dat betreft gelukkig allerlei kanten op. Probeer deze drie oefeningen eens:

  1. Werveling

Ga rustig op je zij liggen. Leg een gebogen arm onder jouw hoofd en leg een hand op jouw heup. Span nu de bekkenbodemspieren aan. Til het bovenste been nu een klein beetje op en laat het been weer zakken. Herhaal de oefening een twintigtal keren en wissel van kant.

  1. Bekkenbodemspieren in stilte trainen

Wanneer je een tijdje traint met jouw bekkenbodemspieren, merk je dat er geen speciale oefeningen benodigd zijn. Als je aan een bureau werkt kun je jouw bekkenbodemspieren zelfs zittend trainen. Span jouw bekkenbodemspieren aan en herhaal dit tien, twintig of dertig keer. Houd vervolgens een aantal uur rust en doe nog een reeks.

  1. Bekkenschommel

Ga met beide benen op de grond staan. Nu is het belangrijk om jouw knieën te buigen. Plaats de rug van jouw linkerhand op jouw onderrug en plaats de handpalm van jouw rechterhand op de buik. Stoot nu met jouw bekken naar voren terwijl je jouw bekken uitstoot en tegelijk de bekkenbodemspieren aanspant. Span de spieren aan en houd jouw bekken naar voren tot je uitgeblazen bent. Nu ga je terug naar de basispositie en adem je in. Deze beweging herhaal je.

 

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.