RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
26 sep
Topbestemming in de Belgische Ardennen

Ieder jaar trekken er duizenden toeristen naar de Belgische Ardennen. Ook Nederlandse toeristen vertoeven graag in deze groene, rustige en mooie omgeving. Wil jij binnenkort een vakantiehuis huren in de Ardennen? Dan is het goed om te weten wat de topbestemming in de Belgische Ardennen is.

 

Namen: een korte kennismaking

Er zijn vele leuke steden en dorpen in de Belgische Ardennen, maar wij zijn groot fan van Namen. Namen is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Het is een van de grootste steden van de Belgische Ardennen, die ieder jaar door duizenden Nederlandse toeristen bezocht wordt. En dit is niet voor niets, want Namen is een prachtige, middeleeuwse stad met vele leuke bezienswaardigheden.

 

De bezienswaardigheden van Namen

In het oude centrum van Namen zijn vele leuke bezienswaardigheden te vinden. Het hoogtepunt van de middeleeuwse stad is de citadel van Namen. Deze eeuwenoude citadel torent hoog boven de stad uit. Je kunt de citadel dan ook eigenlijk niet missen. Je kunt het bouwwerk van buitenaf bekijken, maar je kunt er ook even naar binnen gaan. Beklim je de hoge citadel, dan heb je een prachtig uitzicht over de hele stad.

 

Een andere leuke bezienswaardigheid in de stad is het Belfort van Namen. Deze toren staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, net zoals alle andere belforten in België. De toren is onderdeel van de vestingmuren van Namen en kreeg later pas de functie van belfort. Dit gebeurde toen de oude belfort was afgebrand. Helaas kun je het gebouw niet bezoeken, maar je kunt de belfort wel van buitenaf bekijken.

 

Tot slot raden wij je aan de Halle al’Chair te bezoeken als je in Namen bent. Dit gildehuis ligt aan de rivier de Samber en stamt uit de zestiende eeuw. Het was koning Filips II van Spanje die de opdracht gaf om dit bouwwerk te bouwen. Vroeger werd het gebouw gebruikt door de slagers van de stad. Dit kwam omdat thuis slachten in die tijd nog verboden was. Vandaag de dag zie je geen slagers meer in de Halle al’Chair, maar is het een museum.

 

Overnachten in Namen

Wil jij de mooie en gezellige stad Namen bezoeken? Dan kun je een accommodatie boeken in het centrum van de stad, maar je kunt er ook voor kiezen net buiten de middeleeuwse stad te overnachten. Boek je een accommodatie buiten de stad, dan slaap je in een groene en zeer rustige omgeving. En toch ben je vanuit jouw vakantiehuis in een mum van tijd in het prachtige centrum van Namen.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.