Zie je het niet goed zitten om je energie-rekening altijd netjes na te kijken? Of is het al een hele klus om eens bij andere leveranciers te gaan zoeken wie nu eigenlijk de goedkoopste is? Bovendien wijzigen de tarieven soms van de ene dag op de andere en moet je opnieuw je berekeningen gaan doen. Geen nood, je kunt makkelijk energievergelijken en met een paar muisklikken de goedkoopste leverancier vinden.
Ga aan de slag en bespaar.
Niet alleen kun je makkelijk de goedkoopste provider van energie vinden, je kunt meteen ook makkelijk overstappen. De overstap is gratis, je huidige contract wordt automatisch opgezegd en je komt meteen terecht onder een nieuw contract bij je nieuwe leverancier. Bovendien krijg je nog eens 14 dagen bedenktijd. Wij hebben meteen de proef op de som genomen en zijn zelf eens gaan kijken. Zo kwamen we tot de vaststelling dat je zelfs voor een huishouden van slechts één persoon enorm veel verschil in prijzen tegenkomt. Het ging van maar liefst 1.054 Euro bij de goedkoopste tot 1.496 Euro bij de duurste (prijzen op 25/10/2018). Een verschil van toch maar 50%! Met 500 Euro per jaar kun je al wel heel wat leuke dingen doen, nietwaar? We hebben ons huiswerk goed gedaan en zijn ook eens in de 'details' gaan kijken, de welbekende 'kleine lettertjes'. Hier zagen we dat er nogal wat verschillen zaten op de vaste leveringskosten (het zogenaamde abonnementsgeld) en hier en daar kwamen we ook enkele al dan niet tijdelijke kortingen tegen.
Hoe vaak ga je vergelijken en overstappen?
Het is bij de eerste overstap een beetje uitkijken en vergelijken. Maar eens je een goede leverancier hebt gevonden, kun je bijvoorbeeld om het half jaar of elk jaar nog eens een kleine vergelijking maken. Blijft jouw leverancier het goed doen? Blijf er dan gewoon bij. Zoniet... weet je nu toch al hoe je makkelijk vergelijkt en overstapt.
Overstappen wordt een sport
Leveranciers van energie weten dat overstappen voor veel mensen een sport is. Heel wat gebruikers gaan op jacht naar goedkopere leveranciers. Sommigen houden het via ingewikkelde software minutieus in het oog zodat ze bijna dagelijks op de hoogte zijn van de tarieven. Dit beseffen leveranciers ook. Ze doen dan ook hun uiterste best om concurrentieel te blijven. En dit kan ons, gebruikers, alleen maar ten goed komen, niet?