RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
31 okt
Zijn energieleveranciers nog altijd een mysterie?
Vaak worden energieleveranciers nog altijd beschouwd als een mysterie. Veranderen van leverancier is een nog veel groter mysterie. Je hebt ooit eens een leverancier voor je energie gekozen, en sinds jaren betaal je aan deze firma voor jouw verbruik. Tot op de dag je van iemand hoort dat hij of zij heel wat goedkopere energie heeft weten te vinden. Dan ga jij ook op zoek?
 

Kijken, vergelijken en kiezen

Omdat we meer en meer met zuinig energieverbruik bezig zijn, is er al sinds jaren een grote nood aan een platform om energieleveranciers te vergelijken. Met een paar handelingen weet jij of je bij de juiste (lees: goedkoopste) leverancier zit. Je hoeft enkel een paar gegevens in te vullen, zoals je gezinstoestand en of je zonnepanelen hebt, en je krijgt meteen je geschatte verbruik voor ogen. Heb je de goedkoopste leverancier voor jou gevonden? Lees dan toch maar even ook de details. Hoeveel vaste kosten vragen ze per maand? Krijg je bepaalde kortingen? Want ook deze zaken spelen mee in je uiteindelijke rekening.
 

Wat is nu de volgende stap?

Als je energieleveranciers vergelijkt, kun je natuurlijk ook eens gaan onderzoeken waar ze hun energie vandaan halen. Gaat het om 'grijze' of 'groene' energie. Grijze energie is afkomstig uit de oudere en milieu-onvriendelijke grondstoffen zoals steenkool. Groene energie wordt opgewekt door nieuwe technologieën zoals bijvoorbeeld wind-, zonne- en waterenergie. Misschien wil jij wel een steentje bijdragen tot een beter milieu en speelt deze wetenschap voor jou ook wel een belangrijke rol in je keuze?
 

En dan stap je over?

De overstap van de ene naar de andere energieleverancier gaat tegenwoordig heel vlot. Je hoeft geen aangetekend schrijven meer te versturen of dergelijke meer. Met een paar muisklikken op de website ben je van leverancier veranderd. Je huidige contract wordt automatisch stopgezet en je krijgt meteen een ander contract bij je nieuwe provider. Mocht je je nog bedenken, dat kan nog binnen 14 dagen. Energiekosten vergelijken is tegenwoordig geen overbodige luxe meer. Je kunt hiermee tot 500 Euro en meer besparen per jaar! Toch wel de moeite waard om te overwegen, niet?
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.