RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
05 jan
Energie besparen en beter slapen tegelijk?

Een goede nachtrust is erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat ons lichaam zich goed kan herstellen en weer genoeg energie heeft voor de volgende dag. Het is wetenschappelijk bewezen dat een goede nachtrust een positief effect heeft op jouw gezondheid. Om ervoor te zorgen dat je goed slaapt, is het belangrijk dat de omstandigheden in je slaapkamer daarvoor goed zijn. In dit artikel bekijken we hoe je de beste situatie creëert voor een goede nachtrust en hoe energie besparen in de slaapkamer daarbij een rol speelt. 

 

Energie vergelijken

Hoewel je zelf op verschillende manieren energie kunt besparen, loont het sowieso de moeite om independer.nl te raadplegen. Hier kun je zelf je energie vergelijken en eenvoudig overstappen naar een goedkopere energieleverancier. Dat kan je heel wat euro's schelen.

 

Hoe kun je het beste energie besparen in de slaapkamer?

Om te beginnen zet we alvast wat tips op een rijtje:

1. Doe de verwarming in de slaapkamer uit

Je slaapt het beste in een koele kamer. Onderzoeken wijzen uit dat een temperatuur van rond de 18 graden het meest ideaal is. Wanneer je slaapt in een warme ruimte, is het verschil met je lichaamstemperatuur, die tijdens het slapen afkoelt, te groot. Dat heeft gevolgen voor je gezondheid. Je slaapt namelijk een stuk minder en onrustiger waardoor je niet goed uitgerust opstaat. Door de verwarming uit te zetten voordat je gaat slapen, bespaar je energie. Ben je een echte koukleum, leg dan een sprei op je bed. 

2. Gebruik alleen zuinige apparaten

Uiteraard kies je voor led- of spaarlampen in plaats van gloeilampen wanneer je energie wilt besparen. Maar denk ook na welke apparaten je aanschaft voor je slaapkamer. Een airco mag dan nuttig zijn om de hitte in de zomer te bestrijden, het is ook een energieverslindend apparaat. Een ventilator is een stuk goedkoper. Wil je het nog zuiniger aandoen? Slaap dan gewoon met open raam. Een goede ventilatie komt bovendien de nachtrust ten goede. 

3. Dubbel glas

Deze zorgen zonder twijfel voor een betere nachtrust, al was het maar omdat ze je beter beschermen tegen geluiden van buiten. Ook de kou heeft minder kans om binnen te komen. Daarnaast zorgen dubbele ramen ervoor dat je de warmte juist beter binnen houdt. Beide factoren dragen bij aan een lagere energierekening
4. Goede gordijnen ophangen. 
Grootmoeders wisten het al, gordijnen helpen de kou buiten te houden, maar beschermen je ook tegen de warmte. Vooral dikke gordijnen houden heel wat zonlicht buiten en zorgen er bovendien voor dat je kamer donker genoeg is om goed te kunnen slapen. Vooral handig tijdens de zomer wanneer het pas laat donker en al weer vroeg licht wordt. 


Waarom energie besparen in de slaapkamer?

Wil je lekker slapen en genieten van voldoende nachtrust, dan zijn een kwalitatief hoogwaardig matras en een goed kussen erg belangrijk. Door te bezuinigen op de energiekosten, hou je meer geld over om te investeren in een goed bed en meer slaapcomfort. Eigenlijk verdien je jouw ideale bed letterlijk en figuurlijk slapend terug. 

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.